A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

9 березня - день народження найбільш відомого українця у світі!

Дата: 10.03.2020 11:01
Кількість переглядів: 529

 

     У поезії українських митців образ Тараса Шевченка є символом української державності, української нації, національної єдності українців, символом поступу до внутрішньої свободи, чесності, правди, самовираження, символом, що надихає жити, боротися, кохати - як вічна святиня, як уособлення найвищого розуму і непізнаного духу, як невмируща душа і пам'ять української нації.

     З нагоди 206-ї річниці у бібліотеках-філіях Тлумацької  ОТГ  проводилися різні заходи: огляди літератури, літературно-поетичні години, Шевченківські читання, літературні екскурси, виставки – портрети, тематичні виставки.

     Бібліотека-філія с.Надорожна провела Шевченківські читання «Краса і велич Шевченкового слова». Бібліотекар  М.Грам ознайомила присутніх з книжковими виданнями, представленими на книжковій виставці-портрет «Великий син - Великої землі». Не оминула увагою і книги, які розповідають про нелегку долю поета.

     Учасники читали вірші Шевченка, уривки з поем, ставили сценки за його творами. Взяли участь у літературній грі «Гортаючи сторінки Кобзаря».

Літературно – поетичну годину  провела  бібліотекар с. Прибилів  «У полоні Шевченкового слова».  Бібліотекар Н.Крук ознайомила школярів з цікавими фактами з життя Т. Шевченка. Слова її перепліталися віршованими рядками, які декламували діти, обмінювались думками про творчість Великого Кобзаря,  брали участь  у вікторині.

     У бібліотеці-філії с. Тарасівка відбувся літературний екскурс «Шляхами великої долі» по творчості Т.Г.Шевченка. Бібліотекар М. Гуровська коротко згадала цікаві події в житті та творчості поета, художника. Користувачі бібліотеки  декламували  улюблені поезії Великого Кобзаря.

Пам’ятаємо і пишаємось!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь