A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

В своїй хаті - своя й правда, і сила , і воля

Дата: 10.03.2020 16:42
Кількість переглядів: 987

Фото без опису

 

Ми чуємо тебе Кобзарю крізь століття,

І голос твій нам душі окриля.

Встає в новій красі, здолавши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля

 

     Під такою назвою  10 березня в Тлумацькому народному домі пройшло літературно-мистецьке свято, присвячене 206-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка.

     Розпочався захід піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні народного аматорського хору «Відродження» Тлумацького народного дому (кер. І. Миринда).

     З метою вшанування пам’яті Тараса Шевченка, цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців  аматори народного мистецтва Тлумацької ОТГ, вихованці Тлумацької дитячої музичної школи читали вірші, співали пісні та виконували музичні композиції. Народний аматорський танцювальний ансамбль «Юність» Тлумацького народного дому (кер. В.Головатий) виконав танець «Голубка».

      Приємно здивував і зворушив усіх глядачів уривок з поеми «Катерина» Т. Шевченка у виконанні народного аматорського драматичного колективу Народного дому с. Бортники (керівник Г. Слободян).

     Переможці огляду-конкурсу читців імені Тараса Шевченка Дарина Кравецька, Станіслав Яців, Катерина Кушнірик, Софія Лесюк  прочитали твори, з якими вони здобули перемогу на конкурсі.

     Завершила захід пісня «Заповіт» у виконанні зведеного хору клубу с. Королівка та хору «Відродження» Тлумацького народного дому.

     Публічна бібліотека Тлумацької ОТГ презентувала у фойє Тлумацького народного дому розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Не вмирає душа наша, не вмирає воля…»

     На виставці представлено безцінні скарби поетичного спадку великого поета – це і «Кобзар» різних років видання, й повне і вибране зібрання творів, видання окремих творів, а також підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як художника, мислителя і борця за волю України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь