A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 06.04.2020 08:35
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  з метою запобігання поширенню захворювання на COVID-19 та надання методичної та практичної допомоги розробила ряд методичних рекомендацій.

 

А саме:


«Методичні рекомендації органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання та громадянам по проведенню заходів з дезінфекції для запобігання захворювання на COVID-19»,


«Тимчасові рекомендації по організації роботи обсерватора для осіб, що прибули з епідемічно-неблагополучної території або є контактними по коронавірусній хворобі (COVID-19)»,


«Алгоритм дій для органів місцевого самоврядування при похованні померлих від коронавірусної хвороби (COVID-19)»

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

Якість питної во ди на контролі Держпродспоживслужби Прикарпаття

 

     На виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавiрусом SARS-CoV-2» введеного в дію Указом Президента України від  13.03.2020 р. № 87/2020 р., статті 39 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та доручення Держпродспоживслужби від 16.03.2020 р. № 601-10.1/15, з метою запобігання негативному розвитку епідситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  в межах повноважень посилило державний санітарно-епідеміологічний  нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.

     Спільно з органами  виконавчої влади та місцевого самоврядування систематично проводяться перевірки дотримання режиму охорони, господарської  та іншої діяльності в зонах санітарної охорони джерел та об’єктів централізованого  питного водопостачання та правил їх експлуатації, встановлення режимів їх роботи, правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення  потреби споживачів у питній воді.

     В результаті проведеної роботи перевірено 52 об’єкти водопостачання, в т. ч.  централізованого - 24, децентралізованого - 28. Виявлено порушення  на 19 об’єктах, в т. ч.  централізованого - 9 , децентралізованого - 10.

     Спеціалісти Івано-Франківської регіональної та міжрайонних лабораторій  Держпродспоживслужби провели відбір та лабораторні дослідження 73 проб води з центральних водопроводів (виявлено відхилень – 6), 103 проби вроди із джерел децентралізованого водопостачання (відхилень- 20), 18 проб води з поверхневих водойм 1-ї категорії (відхилень- 2).

     Дослідження води проводяться за мікробіологічними, фізико-хімічними  та вірусологічними показниками.

     За наслідками проведених перевірок та лабораторних досліджень складено 20 приписів та направлено 28 рекомендаційних листів з пропозиціями щодо усунення встановлених порушень та невідповідностей.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

До уваги аграріїв: ЄС заборонив використання засобів захисту рослин

на основі хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу

 

     З метою запобігання зменшення обсягів поставок української продукції до країн-членів ЄС, вітчизняним сільгоспвиробникам необхідно врахувати нові вимоги європейського законодавства при плануванні обробки посівів, місць зберігання та транспортування первинної продукції

     Мова йде про рішення Європейської Комісії (регламенти від 10.01.2020) щодо відкликання країнами-членами ЄС протягом одного місяця всіх дозволів на засоби захисту рослин (ЗЗР), що містять активні речовини на основі хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу.

    Наразі Україна не є країною-членом ЄС і регламент нашою країною безпосередньо не застосовується. Однак, держава повинна відповідати законодавству про продовольство ЄС та виконувати зобов’язання щодо наближення Угоди про асоціацію, а також здійснювати необхідні дії, враховуючи тривалі процеси інтеграції.

      Україна експортує значну частину товарів до ЄС, тому очікується, що переглянуті граничні допустимі залишкові межі (МДНЗР) будуть застосовуватися з жовтня 2020 року і до нашої держави. Прийняття таких жорстоких норм фактично може обмежити ввезення вітчизняної сільгосппродукції, що містить більше 0,01 мг/кг хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу.

      З огляду на вищевикладене, найбезпечніший спосіб уникнути невідповідності МДНЗР щодо експорту зерна та насіння, їх продуктів до ЄС – виключення застосування пестицидів на основі діючих речовин хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу для продукції, призначеної для продажу як країн-членів ЄС, так і України.

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

На Івано-Франківщині лабораторне обладнання Держпродспоживслужби використовується для діагностики коронавірусу

 

     На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», відповідно до спільного наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України», до роботи з недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до складу робочих груп залучено спеціалістів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

     Важливим етапом співпраці установ з метою покращення і прискорення діагностики хвороби COVID-19 стала передача Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області до ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» лабораторного обладнання (Ампліфікатор  Exicycler 96 з комплектуючими)  для проведення досліджень методом ПЛР.

     Крім того, спеціалісти Івано-Франківської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби надають методичну допомогу при проведенні досліджень на даному обладнанні.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь