A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Черговий успіх у міжнародній співпраці

Дата: 24.04.2020 09:32
Кількість переглядів: 774

Фото без опису

 

     Попри складні умови праці в час карантину та прогресуючої економічної кризи і фінансової незабезпеченості місцевого бюджету, ми продовжуємо наполегливо працювати з міжнародними донорами та інвесторами, залучаючи кошти шляхом написаня проєктів та беручи участь у вітчизняних та міжнародних конкурсних відборах різного характеру.

     Сьогодні Тлумацька міська ОТГ отримала спецавтомобіль для вивезення побутових відходів МАЗ 4381, вартістю близько 2 млн грн. Його поява стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

     Тлумацька ОТГ співпрацює з програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), яка фінансується USAID, з осені 2018 року. Так, на конкурсній основі було відібрано 75 громад з всієї України, у тому числі і Тлумацьку, котрі мають можливість і бажання залучити інвестиції в громаду шляхом написання проєктів. Черговим із таких є проєкт поводження з твердими побутовими відходами.

     Проєкт, з бюджетом близько 3,3млн. гривень, передбачає придбання сміттєвоза та близько 2300 штук 120-літрових індивідуальних сміттєвих контейнерів для збору ТПВ, щоб безоплатно передати їх домогосподарствам громади. Даний проєкт буде  стимулом для населення у культурі поводження з твердими побутовими відходами, що в першу чергу, має вплинути на свідомість громадян в запобіганні поширенню стихійних сміттєзвалищ, спалюванні сміття та байдужості до екології. У сфері ТПВ у нашій громаді це вже не перший успішний проєкт і планів та можливостей ще багато».

     Вибору пріоритету даного проєкту передували громадські слухання у населених пунктах ОТГ щодо визначення покращення сфер послуг у громаді та розроблення Планів удосконалення цих послуг. З усіх пропонованих вибрали три пріоритетні: ТПВ; дороги; молодь (дозвілля, спорт). Тож на часі проєкти з інших пріоритетних тем.

Слід зазначити, що за таким же сценарієм, за 2019 рік, в тлумацькій громаді вже реалізовано:

  • встановлено 12 майданчиків та розміщено контейнери для сортування сміття в кожному населеному пункті громади, придбано 57 контейнерів для сортування сміття (пластик, скло та папір), 30 універсальних пластикових контейнерів та 15 комплектів (45 контейнерів по три контейнери в комплекті) малих пластикових урн по 50л. для розміщення у навчальних закладах громади;
  • створено сучасний конференц-зал на основі читального залу Тлумацької публічної бібліотеки в приміщенні Народного дому м.Тлумач. Зроблено ремонт приміщення, придбано комплект меблів та все необхідне обладнання та техніку;
  • придбано планшетні ПК, з допомогою яких проводиться опитування громадян щодо якості послуг, про що сформовані відповідні звіти;
  • розроблено та затверджено низку стратегічно важливих документів, що стосуються соціально-економічного розвитку громади.

     В найближчий час планується завершити роботи по створенню вело- та скейт-майданчика в міському парку, створити Центр неформальної освіти, зі всім необхідним обладнанням, на базі приміщення Тлумацької гімназії та, що найважливіше, залучити кошти на утримання та ремонт доріг громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь