A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Урядові рекомендації стосовно здійснення поминальних заходів в післяпасхальний період, підготовлені Міністерством культури та інформаційної політики

Дата: 29.04.2020 10:20
Кількість переглядів: 987

Фото без опису

 

     У зв'язку зі збереженням i навіть посиленням загроз поширення вфусу Covid-19, що пов'язано з недотриманням окремими релігійними структурами та організатціями правил проведення богослужінь та іншиx релігійних обрядјв за умов поширення коронавфусу безпосередньо у пасхальний період,

     Уряд закликає i рекомендує з максимальною увагою та всіма можливими обмеженнями, зумовленими поточною ситуацією, підійти до здійсненнядо поминальних заходів, які традиційно відбуваються протягом післяпасхальних днів.

  1. Церковна традиція впродовж року встановлює кілька днів особливого поминання померлих: 1) у М'ясопустну суботу, напередодні початку Великого Посту; 2-4) у три суботи Другого, Третього i Четвертого тижнів Великого Посту, 5) у Троїцьку поминальну суботу напередодні Трійці та б) у Димитрівську поминальну суботу напередодні дня Святого Димитрія Солунського. Тобто, можливість молитовного згадування померлих родичів i друјв на 7) дев'ятий день після Пасхи не е единим днем у роцi, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд. Навіть до кінця поточного року будуть ще дві такі спеціальні нагоди (6 червня та 7 листопада), не кажучи вже про цілком відповідну до церковної традиції можливість поминання померлих будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.
  2. Прислухатися до закликів очільників низки релігійних об'еднань та організацій, які свої спеціальні післяпасхальні поминальні служби, зокрема тi, що мають відбутися на територіях цвинтарів та інших меморіальних місцях, перенесли на найближчу таку нагоду, на 6 червня — Троїцьку поминальну суботу.
  3. Наголошуємо для представників релігійних організацій та громадськості, що пропоновані заходи є цілком відповідними до практики, застосовуваної іншими європейськими державами в рамках боротьби з коронавірусом, та є навіть суггєво м'якшими, аніж ті, до яких вдаються в цих кратнах, повністю заборонивши релігійну діяльність до часу приборкання пандемії.
  4. Попереджуємо керівників релігійних об'еднань та конкретних релігійних організацій щодо їхньої персональної відповідальності за дотримання всix протиепідемічних заходјв, включно з можливостями застосування щодо них адміністративних покарань (штрафів) та відкритгя спеціальних проваджень у випадках ігнорування чи свідомого провокування скупчення людей на територіях цвинтарів у відповідний період.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь