A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 15.05.2020 14:58
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Прес-випуск

 

До Дня Європи в Україні

 

 

Головне управління статистики інформує.

Економічні відносини з країнами Європи займають чільне місце у зовнішньоекономічній співпраці суб’єктів господарської діяльності області з країнами світу.

У 2019 році до країн Європи спрямовано 59,8% обсягів експорту усіх товарів, у т.ч. до країн Європейського Союзу – 59%. Понад 80% обсягу експорту склали поставки до Румунії, Словаччини, Польщі, Чехії, Італії, Німеччини, Угорщини.

Обсяг експорту товарів з області до країн Європи у 2019 році склав            545,4 млн.дол. США, що склало 95,7% рівня попереднього року. До країн ЄС відвантажували, в основному, механічні та електричні машини, продукцію  хімічної  та  пов’язаних  з  нею  галузей  промисловості, деревину і вироби з деревини, мінеральні продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, продукти рослинного походження, текстильні матеріали  та  текстильні  вироби.

З країн Європи отримано товарів на 452,2 млн.дол. США, що на 29,3% перевищило обсяги 2018 року. Імпорт з країн Європи становив 54,3% від  загального обсягу, у т.ч. з країн Європейського Союзу - 53,2%. Близько 80% обсягів надходжень отримано з Болгарії, Польщі, Німеччини, Румунії, Італії, Литви, Угорщини. У структурі імпорту з країн Європейського Союзу вагомі обсяги припадали на мінеральні продукти,  механічні  та  електричні машини, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби, продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, недорогоцінні метали та вироби з них, текстильні  матеріали  та  текстильні  вироби.

Європейським країнам у 2019 році надано послуг на 53,2 млн.дол. США, що склало 76,2% від загальнообласного обсягу експорту послуг та на 13,1% більше рівня 2018 року. Обсяг імпорту послуг  з  країн  Європи у 2019 році склав     24,3 млн.дол. США або 91,9% від загальнообласного їх обсягу та зріс у порівнянні з попереднім роком на 37,4%.

 Упродовж ряду років країни Європи і Європейського Союзу зокрема займають пріоритетне місце в інвестуванні економіки Івано-Франківщини.

На кінець 2019р. в економіку області з початку інвестування нерезидентами країн Європейського Союзу вкладено 658,7 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу) або 91% загального обсягу, у тому числі протягом останніх п’яти років ними інвестовано 51,4 млн.дол. (59%).

Із 52 країн-інвесторів області майже кожна друга є країною Європейського Союзу. Головними інвесторами виступають нерезиденти Кіпру, якими вкладено 317,2 млн.дол. США, Нідерландів (194,4 млн.дол.), Польщі (39,7 млн.дол.), Данії (29,7 млн.дол.), Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії (21,4 млн.дол.). Цими країнами залучено 91,3% загального обсягу акціонерного капіталу з країн Європейського Союзу за весь період вкладень.

Найбільш інвестиційно привабливими для іноземних інвесторів є  підприємства переробної промисловості, в які вкладено 66,5% загального обсягу інвестицій з країн Європейського Союзу, оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (16,8%), сільського, лісового та рибного господарства (10,1%).

Довідково: День Європи в Україні встановлено Указом Президента України                         від 19 квітня 2003 року і відзначається щорічно у третю суботу травня.

 

 

Довідки за телефоном: (0342) 53-35-17; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2020


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь