A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ДІЄМО РАЗОМ ПРОТИ ТОРГІВЛІ ДІТЬМИ

Дата: 18.05.2020 15:18
Кількість переглядів: 830

 

      Одним із найсерйозніших порушень прав людини в усьому світі розцінюється торгівля дітьми. Потрапити в ситуацію торгівлі людьми може кожна дитина, незалежно від віку, статі та соціальної приналежності. З метою торгівлі, діти можуть перевозитись за межі країни, а можуть переміщуватись у її межах. Крім таких видів торгівлі дітьми, як: примушування до жебракування чи втягнення у злочинну діяльність; використання органів та тканин дитини та нелегальне усиновлення/удочеріння, все більшої популярності набуває торгівля дітьми з метою педофілії (дитячої порнографії, дитячого сексуального туризму тощо), і це стосується як дівчаток, так і хлопчиків. У деяких випадках для трудової експлуатації використовують дорослих разом із дітьми, яких місяцями утримують у закритих підвалах, позбавивши можливості пересування та спілкування з іншими людьми.

     Травми, що наносяться дітям в ситуації торгівлі людьми фактично не відрізняються від травм, з якими стикаються дорослі. Однак шкода, нанесена здоров’ю дитини є значно тяжчою, у зв’язку з її впливом на подальший розвиток дитини. Використання дітей у ситуації торгівлі людьми може призвести до серйозних наслідків на все життя або навіть поставити під загрозу життя дитини, завдаючи їй фізичної, психічної, моральної шкоди, включаючи загрозу: ранньої вагітності; летальності пологів; запізнення фізичного та розумового розвитку; травми та інвалідності; хвороби статевих органів; ВІЛ/СНІД тощо.

      Відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України, торгівля дітьми карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.  Функціонують системи державного захисту жертв торгівлі дітьми. Зрештою, у цій ситуації також багато залежить від простих людей, їхньої поінформованості та бажання боротися проти торгівлі дітьми та їх використання в злочинних цілях.

 

Про такі випадки необхідно негайно інформувати

КУ «Центр надання соціальних послуг Тлумацької міської ради ОТГ» м.Тлумач, вул.Винниченка,28, тел.0667641423).

Номери гарячої лінії:

 0 800 505 50 10 (зі стаціонарного телефону),

527 з мобільного Київстар, Лайф, або МТС.

Всі дзвінки на ці номери у межах України безкоштовні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь