A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

14 червня – Всесвітній день донора крові

Дата: 14.06.2020 09:20
Кількість переглядів: 524

Фото без опису

 

       Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. Це подяка добровільним неоплачуваним донорам за їхній благородний вчинок та порятунок життя людей, що потребують переливання донорської крові та/або її компонентів. Різноманітні активності, що проходять в цей день, також мають за мету підвищити рівень обізнаності населення щодо необхідності регулярного донорства крові з метою забезпечення якості, безпеки та доступності крові та/або її продуктів для потребуючих у переливанні.

       У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві, міністри охорони здоров’я світу одностайно ухвалили заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня.
        Цьогоріч Всесвітній день донора крові знову проводиться у всьому світі і буде координуватися Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством з переливання крові та Міжнародною федерацією організацій донорів крові.

       Важливість цього свята перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Як відомо, потреба в донорській крові в усьому світі виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями щомиті. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, на жаль, загальним не є. Особливо гостро брак крові відчувається в нашій країні нині, коли ледь не щодня лікарні і шпиталі оголошують добровільний збір крові для поранених у зоні АТО .

       Донор від латинського donare — «дарувати». Тому кожен донор, який здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу — порятунок людських життів.

       Це свято — ще один шанс міжнародної спільноти закликати людей до відповідальності одне перед одним і надання посильної допомоги тим, хто її потребує.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь