A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ТЛУМАЦЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 18.08.2020 11:07
Кількість переглядів: 1297

Фото без опису

 

ЦВК дозволила голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання
 

     Центральна виборча комісія спростила порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців». Відповідну постанову, яка набере чинності з 1 липня, ЦВК схвалила на черговому засіданні, повідомили в прес-службі комісії.

     «Відтак, після ухвалення цього порядку ми розширюємо можливості для реалізації виборчих прав громадян. Зокрема, завдяки зазначеній процедурі у найближчих місцевих виборах зможуть взяти участь внутрішньо переміщені особи. Своєю чергою для інших громадян України вона створить можливість голосувати у тих територіальних громадах, де вони фактично проживають», – наголосив голова ЦВК Олег Діденко.

     Зазначається, що порядок визначає процедуру розгляду органом ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) мотивованого звернення громадянина України, який має право голосу згідно зі статтею 70 Конституції України, щодо зміни виборчої адреси.

     Ухваленим порядком, зокрема, передбачено, що виборець може подати заяву щодо зміни виборчої адреси до органу ведення ДРВ як у паперовій, так і в електронній формі з використанням мережі Інтернет.

     Як наголосив голова ЦВК Олег Діденко, після подальшого впровадження в експлуатацію відповідного електронного сервісу автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців» виборці, які виявлять таке бажання, зможуть змінити свою виборчу адресу дистанційно.

     Згідно з чинним законодавством, місцеві вибори мають відбутись в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень, тобто 25 жовтня 2020 року. Пройти вони мають одночасно на всій території країни – виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

     Також інформуємо, що 2 грудня 2019 року ЦВК прийняла порядок тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Документ передбачає подання заяви про зміну місця голосування через електронну форму, а також через уповноважену особу. Відповідно до нової редакції документа, тимчасово змінити місце голосування, окрім зареєстрованих виборців, можуть і громадяни, які не мають зареєстрованого місця проживання (так званої прописки). Зміна місця голосування відбувається як і лише на якийсь один з турів виборів, так і одночасно на обидва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь