A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Синьо-жовті знамена замайоріли над Тлумачем

Дата: 25.08.2020 09:11
Кількість переглядів: 827

Фото без опису

Прапор звивається стрімко у вись

Синьо-жовтим мереживом долі,

В ньому мрії одвічні сплелись,

В ньому щедрості неба і поля.

 

       З проголошенням незалежності України віддали належне синьо-жовтому знамену й визначили його національним символом козацтва впродовж багатьох століть. Український народ не міг відкинути історичну традицію створення своєї держави саме під цим знаменом. А 28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила державним прапором України синьо-жовтий стяг.

       Синьо-жовті кольори зародилися в надрах українського народу, без будь-яких сторонніх впливів. Український прапор, який був довгий час національним символом, став згідно з 20-ю статтею Конституції Державним прапором України. І сьогодні наш синьо-жовтий прапор майорить у кожному місті і селі України.

        У неділю, 23 серпня, в місті Тлумач відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. Представники влади та громадськість міста зібралися біля флагштоку в центрі міста, де відбулося основне дійство. До підняття Державного Прапора був запрошений учасник бойових дій в зоні АТО Євген Дудник. Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто віддав своє життя за синьо-жовті знамена.

        З вітальним словом до громадськості звернувся міський голова Тлумацької ОТГ Роман Круховський, який зазначив, що наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його ми маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню.

       Продовження святкування став велопробіг, організований Молодіжною радою Тлумацької ОТГ, в якому взяли участь представники влади та всі бажаючі жителі міста. Вулиця міста Тлумача молодь везла десятиметровий синьо-жовтий стяг під супровід патріотичних пісень. Учасники велопробігу завершили свій маршрут на Тлумацькому міському озері, де розгорнули Державний Прапор України для спільної фотографії.

       Міський голова Роман Круховський нагородив членів Молодіжної ради грамотами за значний внесок у розвиток молодіжної політики громади, а всіх учасників велопробігу сувенірами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь