A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

«А на цьому слові – бувайте здорові…»

Дата: 24.01.2018 16:29
Кількість переглядів: 4557

Фото без опису

    У неділю, 21 січня, завершилась Різдвяна Містерія хору «Acsios», яка охопила чотири населені пункти Тлумацької ОТГ.

Концерти колядок народного аматорського хору «Аcsios» Тлумацького народного дому в цьогорічному різдвяному циклі зібрали парафіян села Колінці у храмі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ,  міста Тлумач – у храмі Царя Христа УГКЦ, села Бортники – у храмі Успення Пресвятої Богородиці УАПЦ  та села Прибилів – у храмі Трьох Святителів УГКЦ .

У більшості церков концерти відбувались одразу після відправи недільних Літургій. Ні сильний мороз, ні ранковий час, ні домашні справи не стали на заваді святкового концерту, який тривав більше години. Тепла гостинність слухачів, котрі залишались послухати Різдвяну коляду, подолала холод морозної погоди, а щирі приємні враження парафіян та запрошення отців приїхати до них і в наступному році – це найкращі слова, які надихають на невтомну працю і віру в те, що Різдвяна коляда стане чудовою святковою традицією в роботі колективу.  

«Особливою Містерією відзначилась концертна програма у селі Бортники, – ділиться враженнями Наталія Михайленко, керівник хору «Аcsios». – Можливо це спричинено тим, що це єдиний концерт, котрий відбувався у вечірній час. Найбільшою несподіванкою для хору стала велика кількість людей – і старших, і молодших, котрі відклали усі свої справи та  спеціально прийшли послухати виступ колективу. І, можливо, це холодний зимовий вечір чи таємниче вечірнє освітлення церкви, а може  настрій, з яким нас вітали люди, або усе і відразу – але в той вечір співалось душевно, як ніколи. І наш колектив, і слухачі пережили кожне слово, відчули барви кожного акорду, насолоджуючись трансцендентною містерією. Ми також були щиро вражені автентичними колядками, які в подарунок для нас виконала місцева громада. Ці колядки ми чули вперше».

Варто звернути увагу на те,  що послухати колядників сходились парафіяни незалежно від конфесій. «Це найбільш приємна частина нашої місії – об’єднувати людей навколо спільної радості, спільної втіхи, – зізнаються у колективі. – Різдво – найпрекрасніший період у році, час, коли можливі дива. Ми дуже сподіваємось, що змогли подарувати частинку різдвяного дива людям, а вони в свою чергу, подарували це диво іншим. Хочемо висловити подяку усім, хто прийшов послухати нашу коляду, і підтримував нас».

Фінальним акордом Різдвяних концертів хору «Acsios» стала участь у районному фестивалі «Покутська Розколяда» з нагоди Дня Соборності України, де хоровий колектив став одним із чотирьох колективів, що представляв Тлумацьку об’єднану територіальну громаду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь