A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

В Тлумачі пройшов вечір-пам’яті Героїв Небесної Сотні «100 крилатих Героїв у небо полетіли»

Дата: 20.02.2018 14:29
Кількість переглядів: 857

Фото без опису

   

   У вівторок, 20 лютого, в Тлумацькому народному домі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

   У залі були присутні представники громадськості, учасники АТО та Євромайдану, студентська та учнівська молодь, трудові колективи підприємств, установ, організацій, для яких продемонстрували слайди про криваві події на Майдані, лунали тематичні пісні, композиції та вірші, які проймали глядачів до сліз.

   На сцені виступив очевидець подій майдану, сотник Михайлівської сотні, учасник АТО, керівник Обласного центру учасників АТО та їх сімей «Бандерівський схрон» Ігор Чернецький, який закликав усіх зробити висновок з тих трагічних подій та жити з Богом в серці. В рамках заходу пройшло покладання квітів до пам’ятника Борцям за волю України.Завершився захід спільною молитвою  священнослужителів отця-декана Павла та отця-декана Василя за душі Героїв Небесної Сотні.

    Під час вечора-пам’яті Героїв Небесної Сотні у Тлумацькому народному домі працівники Публічної бібліотеки організували книжкову історичну виставку «На варті наших душ Небесна Сотня», де були представлені книги, що висвітлюють причини виникнення революції, прагнення та цілі людей, що не пошкодували свого життя заради Батьківщини, а також буклети молодих поетів Тлумаччини із віршами про героїв Майдану, які поєднані однією ідеєю – боротьбою за незалежність, свободу і соборність України, сповнені тугою за полеглими в нерівному бою і разом із тим, світлою вірою в перемогу та нездоланність нашого народу.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь