A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

До Дня пам’яті жертв голодомору

Дата: 30.11.2020 08:11
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

«Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!»

       Серед багатьох болючих сторінок історії українського народу тема голодоморів залишається однією з найскладніших та найдраматичніших. Голодомор 1932-1933 років – жахлива подія в історії людської цивілізації, яка залишила в Україні не тільки мільйони безіменних поховань, а й страшну духовну руїну. Як трагедія, масштаби якої неможливо збагнути, голод травмував націю, лишивши на її тілі глибокі соціальні, психологічні шрами, які вона носить до сьогодні.

 

Фото без опису

 

       До уваги користувачів в бібліотеці для дітей  представлено виставку-реквієм «Сльоза пекучої пам’яті». Література та інформаційні матеріали, представлені на виставці, розкривають ці страшні сторінки в історії нашої багатостраждальної України.

       У бібліотеках–філіях проведено такі заходи: тематичний урок пам’яті «І запалали свічки пам’яті та скорботи» (с. Надорожна).

 

Фото без опису  Фото без опису

 

       Бесіду «Жнива скорботи» проведено у Королівській бібліотеці. Бібліотекар Г. Павлюк звернула увагу присутніх  на книжкову виставку «Сльоза омиває душу», яка діє в книгозбірні.

Фото без опису  Фото без опису

 

       У бібліотеці-філії с.Гринівці оформлено виставку-спогад «Минуле стукає в наші серця», що висвітлюють подіі? голодоморів 1921 – 1922 та 1932 – 1933 років.

       Виставку-реквієм «Не згасне в серці пам’яті свіча» організувала бібліотекар Н. Крук в бібліотеці-філії села Прибилів та  ознайомила користувачів  з книжковими виданнями,  в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

     Користувачі Пужниківської бібліотеки стали учасниками години пам’яті «Голод 1932-1933 років - біль душі і пам’ять серця». Бібліотекар М. Гнатюк зазначила, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор . Молодь та діти  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, читали вірші, запалили свічку пам’яті.

 

Фото без опису

 

       Хай палає свічка світлом білим, Щоб в бабусі серце не боліло… Щоби більше не прийшло те горе, Хай горять свічки Голодомору. Чуєш-душі аж до неба кличуть! Хай горять вогненні білі свічі…

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь