A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Голокост: злочин проти людства

Дата: 28.01.2021 15:49
Кількість переглядів: 1755

Фото без опису

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради діє виставка-факт «Голокост: злочин проти людства». Бібліотекарі пропонують ознайомитися з виданнями, які представлені на виставці і є хвилюючими документами, що викривають людиноненависницьку політику гітлерівського геноциду. Багато, що ляже на душу і нагадає, і змусить замислитися, що діялося у цьому світі. Дані видання ніби підсумовують тему горя і болю, що випали на долю єврейського народу у «цивілізованому» ХХ столітті.

У книзі Тлумацького письменника-краєзнавця Михайла Буджака «По забутих стежках» читач може дізнатися про те, як понад 2800 євреїв, які жили і працювали у Товмачі, були загнані німецькою поліцією до гетто, яке нашвидкоруч було зведено на торговиці та обнесено високим дерев’яним парканом.

Після тяжких поневірянь, голоду та знущань над кількома тисячами євреїв німецьке командування вирішило ліквідувати «Товмацький концтабір», влаштовуючи криваві розправи. По документах відомо, що у 1942 році знищено 516 жителів міста, серед них 497 євреїв,15 поляків, та 4 українці. Коли і як загинули решта – документальних свідчень нема.

Є лише спогади людей. Розповідь очевидця тих подій Серьожечкіної-Тихоліз Софії Євстахівни, яка проживає в м.Тлумач (1928р.н.) доводить до сліз, адже вона стала свідком розстрілу євреїв в Тлумачі.

Відео розповіді про розстріл доступне на нашій сторінці Публічної бібліотеки у Фейсбук за посиланням https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/171505484373202


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь