A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Історико-патріотичні читання «Навіки молоді герої Крут"

Дата: 01.02.2021 16:37
Кількість переглядів: 1602

Фото без опису

Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього. І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїми коріннями, так людина тримається на землі своїм минулим. Саме тому ми повинні знати історію. А історія наша полита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Напередодні відзначення в Україні дня пам'яті героїв Крут Тлумацька Публічна бібліотека провела історико-патріотичні читання «Навіки молоді герої Крут».

Бібліотекарі ознайомили присутніх про події, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути, розповіли про студентів, щедрий і ніжний цвіт молоді Української держави, які заради незалежності України віддали свої життя. Студенти Тлумацького аграрного коледжу переглянули унікальні видання про про цю історичну дату, публікації періодичних видань та історичні дослідження, декламували поетичні твори, присвячені юним звитяжцям. Також для присутніх був запропонований відео-перегляд документального фільму «Бій під Крутами».

На жаль, історія циклічна. Українські студенти не востаннє боронили незалежність нашої країни під крилом смерті. Це сталось і у 2014-му під час «Революції Гідності», це продовжується і зараз – під час незавершеної російської агресії на території України. Молодь - це найініціативніше середовище, що прагне до змін і творить нову історію. Історія Крут – це не лише про «тоді». Це і про «зараз». Пам’ятаючи студентську сотню ми згадуємо всіх молодих українців, що віддавали і продовжують віддавати сили та життя на захист української єдності. Дякуємо і пишаємося кожним! Пам’ять всіх героїв, які віддали своє життя заради національної ідеї, була вшанована хвилиною мовчання…

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь