A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Наш біль-Афганістан

Дата: 12.02.2021 15:04
Кількість переглядів: 2480

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від тих трагічних подій в Афганістані. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.

Падали хлопці на чужих землях, але вони живуть у пам’яті бойових друзів, продовжують усміхатись зі сторінок солдатських альбомів. Вони вічно живуть у згорьованих, палких материнських серцях. Щоб іще більше дізнатись про ті важкі для народу та для країни часи, про страшну історію подій, завітайте до Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради, де експонується виставка-спомин «Наш біль-Афганістан». Вона перенесе вас у минуле та ознайомить з причинами та наслідками тієї безглуздої війни, а також з іменами наших земляків, які віддали своє життя виконуючи свій інтернаціональний обов’язок: Іван Вавшків с.Живачів, Іван Бабій с.Надорожна, Микола Магдій с.Жуків.

В бібліотеці-філії с. Пужники  проведено зустріч з учасником бойових дій Кушніром М. В., який поділився спогадами про ті страшні та жахливі події афганської війни та вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів і з цікавістю переглянули книги та фотоматеріали про афганську війну «Солдати  війни не обирають».

Бібліотекар Грам М.І. організувала для своїх користувачів  виставку – роздум «Вічний біль Афганістан» у бібліотеці-філії с. Надорожна.

Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам'ятати, що і серед нас живуть люди, які стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь