A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ПРОТОКОЛ позачергового онлайн засідання міської комісії з питань техногенно-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 14.02.2021 12:36
Кількість переглядів: 2216

Фото без опису

 

ПРОТОКОЛ № 5

ПОЗАЧЕРГОВОГО ОНЛАЙН ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від 13 лютого 2021 року

Фото без опису

Головуючий: Тлумацький міський голова, голова міської комісії ТЕБ і НС Петрук І.А..

Присутні: Члени комісії, запрошені (за окремим списком).

 

Слухали: 1. Про епідемічну ситуацію на території' міської ради, спричиненої коронавірусом, та заходи щодо недопущення його поширення  (В.Гнатюк, І.Бойчук, О.Мельник, В.Яскілка,Н.Мандар ).

На виконання вимог листа Міністра охорони здоров’я України М.Степанова від 11.02.2021 року № 26-04/4489/2-21, протоколу позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій № 3 від 12 лютого 2021 року та на підставі оцінки зростання епідемічних показників захворюваності на COVID-19 на території Тлумацької міської ради та з необхідністю вжиття заходів, направлених на стабілізацію епідеміологічної ситуації, комісія вирішила:

 

  1. Керівникам структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, керівникам підприємств, установ, суб’єктів господарювання незалежно від форми власності:

1.1. Забезпечити виконання заходів, передбачених  постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних заходів з метою запобігання поширенню України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

                                                                                          Термін: негайно

1.2. Призупинити навчально-виховний процес серед учнів загальноосвітніх шкіл,  навчально-виховних комплексів, гімназій, коледжів з 15 лютого до 1-го березня 2021 року та організувати його шляхом дистанційного навчання.

1.3. КНП  «Тлумацький центр первинної медичної допомоги» (О.Мельник) провести тестування  працівників ДНЗ «Сонечко» на предмет захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

                                                       Термін: 15.02.2021

 

2.КНП  «Тлумацька центральна міська лікарня» (І.Бойчук), КНП «Тлумацький центр первинної медичної допомоги» (О.Мельник):

 

2.1. Забезпечити дотримання санітарно-епідемічних правил у лікувальних закладах (поліклініках, лікарнях).

             Термін: негайно

2.2. При необхідності забезпечити додаткове розгортання ліжок у закладах охорони здоров'я на території лікувальних закладів для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVlD-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2

                                                          Термін: при необхідності

 

2.3. Забезпечити збір інформації про наявність вільних місць  в КНП «Тлумацька центральна міська лікарня» для лікування хворих на COVlD-19 та оперативно інформувати Ценор екстреної медичної допомоги для здійснення своєчасної госпіталізації осіб.

               Термін: постйно

3. Тлумацькому відділенню національної поліції України (М.Онуфреїв), Тлумацькому районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (В.Яскілка), забезпечити здійснення посиленого контролю за виконанням запроваджених обмежувальних протиепідемічних заходів.

                                                             Термін . на час дії карантину

4. Начальнику районного відділу ДСНС України у Івано-Франківській області (В.Герей), залучити тpaнспортні засоби, обладнані гучномовцями, для інформування населення щодо запроваджених обмежувальних протиепідемічних заходів на території  Тлумацької міської територіальної громади.

                                                         Термін. до 1 березня 2021 року

5. Відділу організаційної і кадрової роботи та документообігу виконавчого комітету міської ради (А.Бойчук) відділу економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та сільського господарства (В.Гузій) Тлумацькому районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (В.Яскілка), забезпечити висвітлення в засобах масової інформації питання, щодо карантинних заходів та необхідності виконання населенням протиепідемічних заходів і санітарних норм на території громади, та довести до відома суб’єктів різних форм власності, які здійснюють підприємницьку діяльність на території міської територіальної громади.

                                                        Термін: на час дії карантину

6.Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на заступника міського голови В.Гнатюка.

 

Слухали: 2. Про заходи щодо мінімізації наслідків ускладнення погодних умов 11-13 лютого 2021 року (В.Гнатюк, В.Герей).

На виконання протоколу від10.02.2021 № 4 засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки i надзвичайних ситуації, протоколу позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій №3 від 12 лютого 2021 року  з метою попередження виникнення можливих надзвичайних ситуацій, пов'язаних iз погіршенням погодних умов, та створення умов для належного функціонування i безперебійної роботи систем життєзабезпечення, комісія вирішила:

1. Відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою  (О.Присяжнюк), старостам старостинських округів, Тлумацькому відділенню національної поліції України (М.Онуфреїв):

1.1. Здійснювати постійний контроль щодо експлуатацiйного утримання автомобiльних дорiг загального користування мiсцевого значення Iвано-Франкiвської області відповідно до п. 10 Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правила користування ними та охорони, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994 р. N 198.

1.2. Забезпечити моніторинг можливого впливу погодних умов на стале функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання населених пунктів і транспортного сполучення, організувати в період снігопадів, ожеледиці, інших несприятливих умов, цілодобове чергування та роботу спецмашин КП «Міське комунальне господарство».

1.3. Організувати інформування населення про ускладнення погодних умов та дотримання заходів безпеки i порядку дій у цей період.

1.4. Визначити маршрути пропуску транзитного автотранспорту у період складних погодних умов i забезпечити їх першочергове розчищення від  снігу, ожеледиці, при цьому свої рішення щодо обмеження руху погоджувати з суміжними балансоутримувачами доріг.

Термін: на період ускладнення погодних умов

  1. ТОВ « БМБУД »  (В.Носик) вжити невідкладних заходів щодо очищення від снігу автомобiльних дорiг загального користування мiсцевого значення Iвано-Франкiвської області на території Тлумацької міської ради.

                        Термін: приступити невідкладно

  1. КП «Міське комунальне господарство» (П.Радовець) вжити невідкладних заходів щодо очищення комунальних автомобільних доріг та вулиць на території Тлумацької міської ради .

                                                 Термін: постійно

  1. ТОВ « БМБУД »  (В.Носик), КП «Міське комунальне господарство» (П.Радовець), Тлумацькому відділенню національної поліції України (М.Онуфреїв), начальнику районного відділу ДСНС України у Івано-Франківській області (В.Герей):

4.1. Налагодити дієву взаємодію між органами та відділами iз забезпечення сталого транспортного сполучення на автомобільних дорогах.

    1. Цілодобово, відповідно до компетенції, вживати заходів щодо належного зимового утримання автомобільних доріг та вулично-дорожньої мережі населених пунктів у зимовий період, зокрема, прибирання снігу та профілактичного оброблення дорожнього покриття.
    2. Завчасно обмежувати рух транспорту на ділянках, де прогнозується виникнення заторів.
    3. Провести превентивну та роз'яснювальну роботу з суб'єктами господарювання, які здійснюють вантажні та пасажирські перевезення, щодо максимального утримання від направлення в рейси транспорту в період ускладнення погоди.

Термін: на період ускладнення погодних умов

5. Виконавчому комітету забезпечити стале функціонування об’єктів критичної інфраструктури та систем життєзабезпечення населення, зокрема лікарень, закладів освіти,інших  соціально значимих об’єктів та житлового сектору.

Термін: на період ускладнення погодних умов

6. Виконавчому комітету, КУ «Центр надання соціальних послуг» (О.Біліщак) активізувати роботу соціальних служб щодо виявлення та надання допомоги незахищеним верствам населення для недопущення їх обмороження та загибелі в період низьких температур.

                                              Термін: на період ускладнення погодних умов

7. Розгорнути стаціонарні пункти обігріву : Тлумацький народний дім (І.Базавляк), бувшому адмінприміщенні Нижнівської сільської ради (Л.Ковалюк).

                                              Термін: на період ускладнення погодних умов

8. Виконавчому комітету організувати інформування населення через засоби масової iнформації та соціальні служби про місця розміщення пунктів обігріву та послуги, що в них надаються.

Термін: на період ускладнення погодних умов

9. Фінансовому відділу Тлумацької міської ради (С. Овчарчин) виділити кошти з резервного фонду на придбання паливно-мастильних матеріалів для забезпечення роботи техніки, залученої до розчистки автомобільних доріг та на харчування працівників ДСНС України у Івано-Франківській області, які залучаються до розчистки автомобільних доріг.

10. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання залишаю за собою.

 

Голова міської ради ОТГ,

голова міської комісії

з питань ТЕБ та НС                                                            І. Петрук

 

 

Секретар комісії:                                                               В. Батіг

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь