A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

«На варті наших душ Небесна Сотня»

Дата: 19.02.2021 15:53
Кількість переглядів: 1843

Фото без опису20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності, бажанням жити у вільній країні з справедливим та світлим майбутнім і  за ці ідеали на Майдані пролилася кров.

Більше дізнатися про цю сумну, але героїчну сторінку в новітній історії України - Майдан, вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні ви зможете,  ознайомившись з матеріалами книжкової виставки-реквієм «На варті наших душ Небесна Сотня»,  організованої  у Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради. На виставці представлені видання з фонду бібліотеки, які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя за краще майбутнє України.

Низка літературних та публіцистичних творів українських авторів, істориків, філософів про героїв Небесної сотні, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України - пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної сотні, яка назавжди залишилася в серцях українців.  Ці видання - німе нагадування нам всім про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.  

До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні у бібліотеці-філії  с. Гринівці  відбувся урок політичної свідомості «Герої не вмирають». Тут зібралися діти та молодь, щоб згадати та низько схилити голови перед пам’яттю тих, хто боровся за правду і гідність, за краще майбутнє України.

У бібліотеці-філії с.Бортники  представлена виставка-пам'ять «Журавлик миру - Небесна Сотня», яка містить документальні та художні книги сучасних авторів про події на майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні, які нікого не залишили байдужими. І ми не будемо байдужим. Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя, заради нашого майбутнього!

 Бібліотекар М.Гуровська для своїх користувачів у Тарасівській бібліотеці оформлено виставку «Герої, які віддали своє життя за Україну». Своє життя віддали найкращі в більшості молодий цвіт української нації, ті, що тільки починали жити. Запрошуємо всіх на перегляд виставки.  

Вони загинули, щоб ми жили у вільній, щасливій, квітучій країні - Україні, яку ми щиро любимо і якою пишаємося!

Тож запрошуємо до перегляду виставок і зробімо все від нас залежне, щоб події  Євромайдану не забулись, а подвиг Героїв Небесної Сотні не був марним. Світла та вічна пам'ять Воїнам Світла, які віддали життя за Україну.

Герої не вмирають!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь