A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Спільними зусиллями ліквідували надзвичайну ситуацію у Тлумацькй громаді

Дата: 19.02.2021 16:02
Кількість переглядів: 1897

 

Фото без описуДруга декада лютого завдала Україні чимало клопотів, повязаних із масштабними снігопадами. Не оминула негода і наш край. Снігові перемети перешкоджали руху транспорту і навіть повністю заблокували доступ до окремих сіл Тлумацької громади. Починаючи з 12 лютого були заметені практично всі населені пункти громади. Однак найбільше від снігопадів постраждали такі села, як Королівка, Прибилів, Пужники, Вікняни, Кутище, Загір’я, Братишів, Петрилів, а також хутори Бушкалик, Вільне, Смерклів, Грабичанка та інші.

Чи не найпершою боротися із надзвичайною ситуацією на дорогах громади вийшла техніка ТОВ «Штерн Агро» з с.Грушка (керівник Ігор Гордійчук). Два великогабаритні навантажувачі розчищали шляхи до Королівки, Прибилова і Пужник, Грушки, Мельник, Колінців і Гринівців. Для боротьби із зимовою стихією також була задіяна техніка КП «Міське комунальне господарство» Тлумацької міської ради, яка виїжджала на дороги загального користування місцевого значення, а саме в Пужники, Королівку, Прибилів, Остриню, Нижнів, Петрилів. У напрямку Вікняни-Кутище розчищав шляхи від переметів екскаватор «Борекс» міського комунального підприємства. Допомогли у ліквідації наслідків снігової стихії і надзвичайники із сусідніх областей, які надали інженерну техніку з екіпажами. Йдеться про шнекороторний снігоочищувач Д-902 (з Управління ДСНС України в Чернівецькій обл.) та інженерну машину розгородження  ІМР з сідельним тягачем з 2-го СЦШР ДСНС м.Дрогобич Львівської області. Останньою рятувальники розчищали шляхи Тлумач-Пужники, Бортники-Хотимир і Тлумач-Гостів (на цьому відрізку було очищено 14 км дорожнього покриття). У свою чергу Тлумацька міська рада забезпечила рятувальників проживанням та харчуванням.

До слова, на дороги нашої громади прибула і техніка БМ «Буд».

У Прибилові до боротьби із сніговими заметами також був залучений трактор, яким забезпечило ТОВ «Дільман Органік». А навантажувач надав керівник «Галичина Агро Груп» Василь Лясковський, до речі, депутат Тлумацької міської ради, чим забезпечив проїзд у цілій нижнівській зоні.

Посильну допомогу надавали і звичайні громадяни, які своєю технікою забезпечували проїзд у власних населених пунктах. Так було в Олешеві і Антонівці, а також з польовою дорогою з Острині до Палагич, якою курсує автобус. Паливно-мастильними матеріалами  у свою чергу забезпечила Тлумацька міська рада.

Задля вирішення даної проблеми щодня проводилися наради з очільниками ДСНС та відповідними комунальними службами на чолі із міським головою Ігорем Петруком. Також були  вжиті заходи для вчасного надання нашим громадянам  невідкладної медичної допомоги, які її потребували. Таким чином всюдихід «Богун» доправив одного хворого з х.Смерклів Нижнівського старостинського округу та двох з с.Прибилів до КНП «Тлумацька міська лікарня».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь