Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Шевченкове слово єднає світ

Дата: 12.03.2021 10:26
Кількість переглядів: 624

Фото без описуЩовесни, коли тануть сніги

 І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам’ять

Шевченка.

9 березня минула 207-ма річниця від дня народження, а 10 березня 160-ті роковини від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка - поета, прозаїка, мислителя, історика, етнографа, фольклориста. Ці дві дати - світла і трагічна - в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемної синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.

В книгозбірнях сіл Остриня, Тарасівка  оформлені тематичні полички, книжково-ілюстративні виставки «Великий син-великої землі», «Нетлінне слово Кобзаря», які  висвітлюють життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці.

Серед розмаїття виставок – виставки-портрети «І лине над землею Шевченкове світле слово» (Надорожна); виставка-спогад «Вічна слава Шевченка» (Братишів); виставка-вшанування «Великий Син українського народу» (Прибилів); виставка-портрет «Уклін Тобі Кобзарю» (Бортники).    

 Для експозицій підібрана література, що розкриває життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Тарас Шевченко, вічний Кобзар, що торкається струн душі кожного українця. Його вірші знайомі нам із дитинства, його творчість досі викликає багато дискусій, щире захоплення і знаходить безліч шанувальників поза межами нашої країни. Свої переживання митець умів переносити на полотно, але саме малювання словом возвеличило його як генія українського народу.

Віртуальні книжкові виставки та поетичні онлайн-читання проведені в  бібліотеках-філіях  с.Пужники та Бортники. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він своєму народу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь