A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Про оформлення права власності на земельні ділянки

Дата: 08.04.2021 14:49
Кількість переглядів: 479

Фото без описуТлумацьке бюро правової допомоги повідомляє, до 1 січня 2025 року всі власники земельних паїв повинні оформити на них право власності, інакше землю передадуть у комунальну власність територіальної громади. 01.01.2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні», яким внесено зміни до ст.13 Законі України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" , зокрема власників невитребуваних земельних часток (паїв) або їх спадкоємців зобов’язано до 01.01.2025 року оформити право власності на вищезазначені земельні ділянки, а у разі не оформлення права власності вони будуть вважатися такими, що відмовилися від одержання земельної ділянки.

Окремо звертаємо увагу громадян на необхідності привести у відповідність із чинним законодавством документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку. Особливо, якщо право власності підтверджується Державним актом, виданим у період з 1992р. по 2001р., рожевого (червоного) кольору, оскільки вони не містять кадастрового номеру земельної ділянки. Для оформлення такої земельної ділянки має бути виконана геодезична зйомка та розроблена технічна документація щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). На підставі розробленої технічної документації державний кадастровий реєстратор вносить земельну ділянку до державного земельного кадастру та здійснює присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці. Виконання вказаних вище дій підтверджує виданий реєстратором витяг з Державного земельного кадастру.

Власникам земельних ділянок, право власності, на які підтверджуються Державними актами зеленого кольору, які діяли в період з 2002р. по 2008р. та Державними актами синього кольору, які діяли в період з 2009р. по 2012р. рекомендуємо скористатись офіційними ресурсами Державного земельного кадастру, Публічною кадастровою картою, та перевірити наявність чи відсутність Ваших земельних ділянок у Реєстрі державного земельного кадастру та відсутністю накладок на Вашу земельну ділянку інших земель. У випадку виявляння таких невідповідностей звернутись до відповідного відділу Державного земельного кадастру з питанням про внесення відомостей про земельну ділянку у ДЗК чи усунення накладок чи інших технічних суперечностей.

Відділ Тлумацьке бюро правової допомоги

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь