A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ПРОТОКОЛ №11 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 10.04.2021 10:44
Кількість переглядів: 735

 

Фото без описуПРОТОКОЛ № 11

 ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від "09" квітня 2021 року

 

 

Фото без описуФото без опису

Головував: Тлумацький міський голова, голова міської комісії ТЕБ і НС Петрук І.А.

Присутні: члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (за окремим списком) та запрошені особи.

 

                                           ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про запобігання виникненню пожеж в екосистемах на території міської ради.

  2. Про недопущення загибелі людей на водних об’єктах міської ради під час весняно-літнього купального сезону 2021 року.

  3. Про забезпечення епізоотичного, санітарно-епідеміологічного та екологічного благополуччя міста, з метою вирішення проблем, пов’язаних з безпритульними тваринами .

4. Про епідемічну ситуацію на території Тлумацької міської ради та встановлення рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

РОЗГЛЯД ПИТАННЯ:

Слухали: 1. Про запобігання виникнення пожеж в екосистемах на території міської ради (В.Гнатюк,В.Батіг, В.Герей, ).

 

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення, комісія вирішила:

      1. Виконавчому комітету міської ради, старостам старостинських округів:

      1.1 Забезпечити виконання Комплексного плану дій органів виконавчого комітету, установ, організацій, об’єктів господарської діяльності щодо запобігання виникненню пожеж в пожежонебезпечний період у 2021 році, затвердженого розпорядженням міського голови від 07.04.2021 року №   «Про запобігання виникненню пожеж в екосистемах на території міської ради».

                                                            Термін: у визначені планами терміни

      1.2 Організувати роз’яснювальну роботу з населенням по недопущенню спалювання сухої трави та сміття, розпалення вогнищ в лісових масивах в необладнаних для цього місцях та залишення їх без нагляду;

      1.3. Активізувати роботу по створенню та  організації діяльності добровільних протипожежних формувань на території населених пунктів міської ради, також залучати їх до діяльності в напрямку запобігання виникнення пожеж в екосистемах;

      1.4. Для створених протипожежних формувань по бажанню членів ДПД вишукати можливість для організації їх інструктажу на базі ДПРЧ-5 м.Тлумач, а також проведення обов’язкового страхування  членів ДПД  на випадок травматизму під час виконання службових обов’язків;

      1.5. Членів ДПД, які проявили себе під час гасіння пожеж чи проводили активну роботу по запобіганню пожеж, заохотити рішенням виконавчого комітету;

       1.6. Визначити та пристосувати місця для забору води пожежними автомобілями в кожному населеному пункті з природних чи штучних водоймищ шляхом їх поглиблення на визначених ділянках та влаштування під’їздів з твердим покриттям, забезпечити їх показниками та освітленням в нічний час;

       1.7. Залучити священнослужителів в кожному населеному пункті громади для застереження громадян від спалення сухої трави .

                                                                                           Термін: постійно

       

        2. Відділенню поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського районного управління поліції  ГУ НП в Івано-Франкіській області (М.Онуфреїв), районному відділу ДСНС України у Івано-Франківській області (В.Герей) спільно з працівниками виконавчого комітету, старостами старостинських округів, постійними лісокористувачами організувати проведення рейдів оперативними групами щодо попередження виникнення лісових пожеж та запобігання спалювання сухої рослинності та сміття.

              Термін: протягом пожежонебезпечного           

                            періоду

        3. Керівникам підприємств лісокористувачів та агроформувань на території міської ради:

       3.1 Звернути увагу на забезпеченість, утримання в справному стані та готовність до застосування за призначенням засобів пожежогасіння, мотопомп, пристосованої для пожежогасіння техніки для використання членами добровільних пожежних формувань;

       3.2. Забезпечити виконання нових та поновлення існуючих мінералізованих смуг, системи протипожежних розривів , покажчиків та під’їздів до лісових пожежних водоймищ;

       3.3. Встановити забороняючі та попереджувальні знаки на в’їздах до лісових масивів, таблички з написами про недопущення розведення багаття в лісах та на полях, забороною куріння та використання відкритого вогню;

      3.4. Провести додаткові позапланові інструктажі з працівниками .                                                               

                                                                                        Термін: постійно

      4.Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти   на районний відділ ДСНС України в області (В.Герей).

 

Слухали: 2. Про недопущення загибелі людей на водних об’єктах міської ради під час весняно-літнього купального сезону 2021 року (І.Петрук,В.Гнатюк, З.Куцук, В.Батіг).

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення, комісія вирішила:

     1.Старостам старостинських округів , районному відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій в області  орендарям водойм :

     1.1. Заборонити купання в технічних водоймах і водоймах не передбачених для масового відпочинку людей на воді та встановити відповідні попереджувальні знаки;

     1.2. Організувати патрулювання в місцях масового відпочинку населення на річках, ставках і озерах;

     2. Відділу освіти , культури, молодіжної політики і спорту (В.Пеник) спільно з районним відділом управління державної служби надзвичайних ситуацій в області (В.Герей) у навчальних та дошкільних закладах міської ради:

    2.1. Облаштувати інформаційні кутки (стенди) з правил поведінки на воді та надання першої медичної допомоги потерпілим;

   2.2. Із залучанням фахівців рятувальних служб запланувати та провести в навчальних закладах заняття з вивчення правил поведінки на воді;

    2.3. Забезпечити неухильне виконання Правил охорони життя дітей на водних об’єктах під час літнього оздоровлення дітей.

                                                                      Термін: до 01.06.2021 року

     3. Районному відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій в області (В.Герей), відділу організаційної  роботи та документообігу (А.Бойчук), проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо запобігання травмуванню та загибелі людей на воді через засоби масової інформації.

Термін: впродовж купального сезону

    4.Питання щодо визнання придатним для масового відпочинку людей на воді Тлумацького міського озера (відкриття рятувального поста) розглянути на черговому засіданні виконавчого комітету Тлумацької міської ради .

                                                                 Термін: до 25.05.2021 року

   5. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти  на районний відділ ДСНС України у Івано-Франківській області (В.Герей), відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи.

 

3. Про забезпечення епізоотичного, санітарно-епідеміологічного та екологічного благополуччя міста, з метою вирішення проблем, пов’язаних з безпритульними тваринами (І.Петрук,В.Гнатюк, П.Радовець, В.Батіг).

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення, комісія вирішила:

 1.  КП «Міське комунальне господарство» (А.Радовець), відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою спільно з Тлумацьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби (В.Яскілка) визначити виконавця, який буде здійснювати відлов безпритульних тварин та їх доставку в притулки безпритульних тварин.

                                                                                    Термін: до 25.05.2021 року

2. Фінансовому відділу Тлумацької міської ради (С. Овчарчин) опрацювати питання виділення коштів на оплату виконавцю за здійснення відлову безпритульних тварин та їх доставку в притулки безпритульних тварин..

                                                                         Термін: після заключення договору

 3. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на першого заступника міського голови В.Гнатюка.

 

4.  Про розвиток епідемічної ситуації на території Тлумацької міської ради та встановлення рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (В.Гнатюк, В.Яскілка, О.Мельник).

 

На підставі оцінки епідемічних показників на території міської ради з урахуванням обговорення комісія констатує, що станом на 09 квітня 2021 року на території міської ради досягнуто показників, які характеризують відсутність ознак, передбачених пунктом 3/3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня  2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», враховуючи зазначене , комісія вирішила:

 

         1. Взяти до відома, відповідно до пункту 3/4 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня  2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» протокол позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 09.04.2021 р. скасовано «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Івано-Франківської області.

 

2. Керівникам установ, організацій, підприємств, структурним підрозділам виконавчого комітету міської ради, Тлумацькому районному управлінню  Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (В.Яскілка) разом з відділенням поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського районного управління поліції ГУ НП в Івано-Франківській області (М.Онуфреїв) в межах компетенції вжити заходів щодо виконання карантинних заходів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки  відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня  2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами і протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09.04.2021 року №17.

 

    Термін: негайно

         3. Відновити регулярні та нерегулярні перевезення на автобусних маршрутах загального користування.

                                                                              Термін: з 00.00 год.10.04.2021 року

         4. Структурним підрозділам виконавчого комітету міської ради, Тлумацькому районному управлінню  Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (В.Яскілка) разом з відділенням поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського районного управління поліції ГУ НП в Івано-Франківській області (М.Онуфреїв) вжити спільних заходів до неухильного виконання умов карантинних обмежень «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня  2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2».

                                                                          Термін: постійно

       5. Відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту (В.Пеник) організувати та провести нараду з представниками релігійних організацій з питань дотримання карантинних вимог під час проведення богослужінь в період Великодніх свят.

                                                                          Термін: до 14.04.2021

 

 

6. Відділу організаційної роботи та документообігу виконавчого комітету міської ради (А.Бойчук) забезпечити розсилку протоколу комісії ТЕБ і НС на електронні адреси виконавців та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації питання, щодо карантинних заходів та необхідності виконання населенням протиепідемічних заходів і санітарних норм на території громади згідно «жовтого» рівня небезпеки, визначених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України.

 

Термін: до стабілізації ситуації

 

        7. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на першого заступника міського голови В.Гнатюка.

 

Голова міської ради,

голова міської комісії

з питань ТЕБ та НС                                                           І.Петрук

 

 

Секретар комісії:                                                              В.Батіг

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь