A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Порядок відкриття виконавчого провадження

Дата: 20.04.2021 18:51
Кількість переглядів: 507

Фото без описуДля чого відкривають виконавче провадження? Воно потрібне для виконання судового рішення по зобов’язанню оплати грошової суми. Наприклад – сплату аліментів, відшкодування збитків та інше.

Відповідно до Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, чи прокурора, який здійснював у цій справі представництво інтересів громадянина або держави в суді, видається один виконавчий лист.

Примусове виконання судових рішень і рішень інших органів та посадових осіб покладається на органи державної виконавчої служби та у визначених Законом України «Про виконавче провадження» випадках — на приватних виконавців.

Заява про відкриття виконавчого провадження подається за місцем проживання за місцем роботи боржника, місцем проживання чи місцем знаходження його майна. Якщо йдеться про зобов’язання боржника вчинити певні дії то за місцем здійснення цих дій. Вам її потрібно віднести у відділ ДВС. Тлумацький відділ ДВС знаходиться за адресою 78001, Івано-Франківська область, місто Тлумач, площа Данила Галицького, будинок 17.

У цій заяві потрібно зазначити усі можливі реквізити боржника і дані, що посприяють примусовому виконанню рішення. Також з метою забезпечення виконання позову, на майно боржника може бути накладений арешт або оголошено заборону на його відчуження.

Заява про відкриття виконавчого провадження повинна подаватись у письмовій формі, разом з оригіналом та дублікатом виконавчого документа. Слід звернути увагу на те, що на відкриття виконавчого провадження повинна подаватись окрема заява, на кожне провадження.

Якщо усе добре, то орган ДВС повинен прийняти до виконання не пізніше, ніж наступного дня після подачі заяви.

Рішенням немайнового характеру виконавець у постанові про відкриття виконавчого провадження зазначає про необхідність виконання боржником рішення протягом 10 робочих днів, крім рішень, що підлягають негайному виконанню.

Кошти по виконанню виконавчого провадження надсилаються на вказаний Вами в заяві розрахунковий рахунок та реквізити банку.

                                                              

                                                               «Тлумацьке бюро правової допомоги»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь