A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

З метою визначення стану перезимівлі шкідників на Прикарпатті провели весняні контрольні обстеження та грунтові розкопки

Дата: 20.04.2021 19:14
Кількість переглядів: 322

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у базових та інших господарствах закріплених зон обслуговування провели весняні контрольні обстеження та ґрунтові розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників сільськогосподарських угідь (озимих культур, багаторічних трав), полів сівозмін, лісосмуг та обстеження в садах.

Весняні розкопки проводились з метою визначення чисельності шкідників у місцях зимівлі, відсотка їх загибелі за зиму та уточнення обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин.  

В процесі огляду були виявлені  такі найпоширеніші шкідники: личинки дротяників,  озимої  та листогризучих совок, травневих хрущів, імаго колорадського жука  тощо.

Перезимівля шкідливих організмів пройшла задовільно, загибель шкідливих організмів складає 5-15%.

Загибель мишоподібних гризунів в основному зумовлена проведеними родентицидними обробками та несприятливими кліматичними умовами зимового періоду і становить 40%.  

Та частина шкідливих організмів, що залишилась в задовільному фізіологічному стані, за сприятливих агрокліматичних умов спроможна відновити численну та якісну популяцію. Тому моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин набуває важливого значення для прийняття правильного рішення щодо обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин та збереження майбутнього врожаю.

Узагальнені дані в подальшому використовуватимуться для складання прогнозу поширення та розвитку шкідливих організмів у весняно-літній період та методичних рекомендацій щодо захисту сільськогосподарських культур.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь