A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Великодній розмай

Дата: 30.04.2021 11:08
Кількість переглядів: 600

Фото без описуЩороку  з  приходом    весни,   до    нас     приходить    найславніше   свято  усіх   християн  -   Пасха  або  Великдень.  Свято Великодня символізує відродження  усього живого, оновлення і пробудження природи, духовне очищення людини.  Величне свято Воскресіння Христового спонукає кожного із нас ще раз замислитись над вічними цінностями християнської моралі, дає нам добру нагоду поповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно.  

Запрошуємо усіх користувачів Тлумацької публічної бібліотеки відвідати книжково-ілюстративну виставку-інсталяцію «Великдень-земне причастя небом». На виставці представлена література,  яка розповідає про народні традиції відзначення Великодня, роботи декоративного мистецтва з великодніми атрибутами: салфетки, рушнички, накидки на великодні кошички, рецепти пасок  і великодніх страв та розмаїття  Великодньої  писанки.

Напередодні цього світлого, радісного, весняного свята до дитячої бібліотеки на майстер клас «Гарна писанка у мене» завітали користувачі бібліотеки з Тлумацького ліцею №1. Діти активно взялися до роботи. Всі працювали з великим старанням та задоволенням. І в результаті кожна дитина отримала писанку розмальовану власноруч.

У бібліотеках-філіях відбулися майстер – класи, виставки великодньої атрибутики, з різнобарв’ям яскравих писанок, зроблених власноруч читачами бібліотек.

Майстер-класи по виготовленню великодніх композицій «Хай розквітнуть писанки мов квіти», «Сяйво Великодньої писанки» провели у бібліотеках-філіях с.Пужники та с.Гринівці. На якому користувачі, діти та молодь з цікавістю розписували різнокольорові писанки, виготовляли з кольорового паперу, прикрашали великодній кошик. І в результаті кожна дитина  з успіхом освоїли це мистецтво і цікаво розповідали про традиції щодо відзначення Великодніх свят у їхніх сім’ях.

У бібліотеці-філії с.Братишів відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Рік у рік любов Господня, творить свято Великоднє». Бібліотекар З.Ткачук розповіла про історію виникнення свята та воскресіння Ісуса Христа, рецепти пасок, візерунки для писанок, духовні джерела наших предків - обряди та звичаї, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв’язує нас із минулими поколіннями.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь