A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Заходи до Дня пам’яті та примирення і 76-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні в бібліотечних та освітніх закладах громади

Дата: 07.05.2021 15:13
Кількість переглядів: 754

Доки світанками сонце встає, а на калині зозуля кує

– Пам’ять людська не забуде повік мук закатованих, попелу крик.

Війна… Страшна війна минулого століття,

пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.

 

Щодалі в минуле відходять події Другої світової війни, то частіше зринає в думках: чи до кінця віддали ми  належне тим, хто пішов на смерть заради нашого життя?  Стоять на землі нашій тисячі обелісків, у граніті й бронзі викарбовано імена тих, хто поліг на полях боїв. Одначе заборгували ми перед багатьма  нашими співвітчизниками  головним – пам’яттю. Пам’яттю про всіх і кожного. Наш святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги,  зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.

До  Дня пам’яті та примирення, а також до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Тлумацькій публічній бібліотеці оформлена виставка-вшанування «Перегортає пам’ять сторінки», на якій представлені кращі книги воєнної тематики, художня література, а також документальні та краєзнавчі матеріали, які допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

В бібліотеках-філіях с.Бортники, Пужники, Вікняни оформлено виставку – пам’ять «Подвигу пам’ять, подвигу слава» виставку спогад «Хай навіки світ війну забуде»  та «Пам’ятати заради майбутнього», де зібрані документи та матеріали, які присвячені трагічним подіям Другої світової війни, спогадам безпосередніх учасників бойових дій.

 

7 травня 2021 р. в Тлумацькому ліцеї №2 також вшанували День пам’яті і примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та відзначили 77-у річницю вигнання нацистів з України.

З нагоди вшанування однієї з найжорстокіших трагедій людства ліцеїстам розповіли про Другу світову війну, ними було переглянуто документальний фільм «Іспит на людяність».

Учні ліцею приєднались до Всеукраїнської акції «Мак пам’яті». На уроці трудового навчання виготовлено стилізовані червоні маки як символ пам’яті жертв війни.

Не забуваймо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Україна вшановує пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь