Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Торгівля Івано-Франківщини з країнами Європи у 2020 році

Дата: 13.05.2021 16:53
Кількість переглядів: 275

Головне управління статистики інформує.  Країни Європи упродовж ряду років є основними партнерами області у зовнішньоекономічній діяльності суб’єктів господарської діяльності області.

У 2020 році до країн Європи спрямовано 69,7% обсягів експорту усіх товарів, у т.ч. до країн Європейського Союзу – 59,3%. Імпорт з країн Європи склав 86,7% від  загального обсягу імпорту товарів, у т.ч. з країн Європейського Союзу - 53,1%.

В цілому у 2020р. до країн Європи експортовано товарів на                      528,1 млн.дол. США, що склало 76,4% рівня попереднього року. Близько 70% обсягу експорту склали поставки до Румунії, Польщі, Словаччини, Італії, Чехії, Німеччини, Угорщини. Особливим попитом у країнах ЄС користувались механічні та електричні машини (основні покупці – Румунія, Польща, Італія), продукція  хімічної  та  пов’язаних  з  нею  галузей  промисловості (Словаччина, Польща, Італія), деревина і вироби з деревини (Швеція, Румунія, Польща), мінеральні продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (Румунія, Чехія, Угорщина), продукти рослинного походження (Польща, Німеччина, Італія), текстильні матеріали  та  текстильні  вироби (Словаччина, Німеччина).

З країн Європи отримано товарів на 555,9 млн.дол. США, що становить 80,3% обсягів 2019 року. Половину обсягів надходжень отримано з Польщі, Німеччини, Румунії, Італії, Угорщини, Словаччини, Литви та Чехії. У структурі імпорту з країн Європейського Союзу провідну позицію займали механічні та  електричні машини (переважно з Румунії, Німеччини, Італії), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (з Польщі, Угорщини, Німеччини),  продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (з Німеччини, Польщі, Франції), недорогоцінні метали та вироби з них (з Польщі, Німеччини, Словаччини), мінеральні продукти (з Литви, Польщі, Словаччини), засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби (з Німеччини, Польщі, Франції), текстильні  матеріали  та  текстильні  вироби (з Румунії, Польщі, Німеччини).

Європейським країнам у 2020 році надано послуг на 44,5 млн.дол. США, що склало 74,9% від загальнообласного обсягу експорту послуг та 80% від рівня 2019 року. Обсяг імпорту послуг з  країн  Європи у 2020 році склав 24,2 млн.дол. США або 93,1% від загальнообласного їх обсягу та  у  порівнянні  з попереднім роком  зменшився на 4,7%.

 Питома вага країн ЄС у загальнообласних обсягах експорту послуг становила 73,1%, імпорту – 93,1%.

 

Довідково: День Європи в Україні встановлено Указом Президента України  від 19 квітня 2003 року і відзначається щорічно у третю суботу травня.

 

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь