A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

На Тлумаччині відбувся обласний легкоатлетичний пробіг

Дата: 17.05.2021 13:32
Кількість переглядів: 599

 

Фото без описуУ неділю, 16 травня, на Тлумаччині відбувся вже третій Пробіг слідами Галицької Трансверсальної залізниці Ostbahn «Біжи швидше потяга», присвячений Дню Європи в Україні.

Головні завдання даного спортивно-масового заходу: популяризація спорту та здорового способу життя, боротьба з наркоманією та пияцтвом у дитячому середовищі, відновлення історичної пам’яті та збереження традицій, розвиток гармонійних міжетнічних взаємовідносин, розвиток рекреаційної складової краю, актуалізація відновлення ж/д сполучення між Поділлям та Прикарпаттям, з’єднання напряму Києва і Карпат.

На забіг загалом зареєструвалося близько 200 осіб, які бігли на дистанції 20, 9,5, 3 км та 500 м.  Траса пролягала слідами колії залізниці з Клубівців до Нижнева. Переможцями в абсолютній категорії 20 км. стали Ігор Гелетій та Ольга Продан.

Організував забіг голова ГО СПЦ «Каменяр» Дмитро Романишин, а підтримку наддали Тлумацька міська рада, управління спорту Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківська райдержадміністрація,  Федерація легкої атлетики Івано-Франківської області, консульства Угорщини і Польщі в Україні та багато-багато інших.

На заході були присутні та вітали учасників змагань міський голова Ігор Петрук, видатний український дипломат, міністр закордонних справ України у 2014-2019 рр. Павло Клімкін, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Корош Атілло, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Малгожата Сєкєжинська, голова Івано-Франківської райдержадміністрації Олександр Ярощук, відомий стронгмен Назар Павлів та інші.

Також в рамках легкоатлетичного пробігу відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку, приуроченого 150-ій річниці побудови Галицької трансверсальної залізниці, встановленого за сприяння АТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».

 

Історична довідка

ГАЛИЦЬКА ТРАНСВЕРСАЛЬНА ЗАЛІЗНИЦЯ (анг. Galician Transversal Railway) – державна 768-км залізниця Австро-Угорщини у коронному краї Галичини від околиць Кракова і Чадця до Гусятина. Початок будівництва
окремих ділянок цієї велетенської залізничної магістралі розпочався ще у 1871 році, важливими ж/д станціями були Хирів, Самбір, Дрогобич, Стрий, Калуш, Станіславів, Тисмениця, Нижнів, Бучач, Чортків, Гусятин (1884-1945 роки функціонування). Австрійці скорочено називали її Ostbahn (шлях на схід), місцеві залізницю називали «колія», «штрика». Австрійський уряд виношував ідею будівництва залізничної лінії через усю Галичину, що сполучала околиці Кракова із російським кордоном в районі Гусятина на
Тернопільщині. Окрім економічного значення залізниця мала іще й військово-стратегічне і призначалася для швидкого перекидання військ до російського кордону на випадок війни з імперією Романових. Галицька трансверсальна державна залізниця із початковою станцією у Словацькому
м. Чадець. околицями Кракова та кінцевою станцією у м. Гусятин на кордоні між Австро-Угорщиною та Російською імперією мала протяжність 768 км.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь