A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

«День гостинності» у Бурштинському торговельно-економічному фаховому коледжі

Дата: 27.05.2021 16:31
Кількість переглядів: 349

26 травня 2021 року у Бурштинському торговельно-економічному фаховому коледжі Київського національного торговельно-економічного університету проведено «День гостинності», співорганізаторами якого виступила Івано-Франківська обласна служба зайнятості.

В заході взяли участь голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович, перший заступник голови Івано-Франківської РДА Дмитро Мариневич, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, голови, начальники управлінь освіти, роботодавці територіальних громад Івано-Франківського району, керівники Богородчанської, Галицької, Рогатинської, Тисменицької, Тлумацької районних філій обласного центру зайнятості та Івано-Франківського міського центру зайнятості, учні Бурштинської, Галицької, Більшівцівської та Дубовецької ОТГ.

В рамках «Дня гостинності» відбулося засідання круглого столу, де директор коледжу Андрій Козак розповів про навчальний заклад, умови навчання, перспективи розвитку та зосередив увагу на актуальних питаннях залучення місцевого бізнесу в освітній процес. Він відзначив велику роль обласної служби зайнятсті у професійній орієнтації молоді, а саме: інформування про ті професії, які є затребуваними на ринку праці.

В.Цимбалюк надав інформацію про потреби сучасного ринку праці Прикарпаття, зазначивши: «Зайнятість громадян – одна із важливих складових життєдіяльності людини. Всі ми розуміємо, що ринок праці – це похідна від стану економіки і  на його формування впливає багато чинників. Якщо говорити про попит і пропозицію на ринку праці, то проведений аналіз роботи свідчить, що у загальній кількості вакансій найбільший попит роботодавців спостерігається на працівників сфери торгівлі та послуг – це продавці, кухарі, офіціанти, бармени, охоронники. Хочеться відмітити, що Бурштинський торговельно-економічний фаховий коледж здійснює навчання продавців, кухарів, офіціантів, барменів тобто за тими професіями, які користуються попитом на ринку праці».

Також він звернув увагу, що зміни в державі, в економіці супроводжуються змінами на ринку праці, а служба зайнятості сьогодні готова оперативно реагувати на ці зміни спільно з органами влади, роботодавцями, навчальними закладами, щоб в умовах сучасних викликів створювати сприятливі умови для розвитку кваліфікованих кадрів у відповідності з потребами ринку праці Прикарпаття.

Гостинний захід для школярів проводився у формі майстер-класів, підготовлених викладачами та студентами за професіями, за якими веде підготовку коледж. Діти мали можливість відчути себе у ролі справжнього шеф-кухаря, бармена і побачити, як створюється кулінарний шедевр, скуштувати кондитерські вироби, створені руками молодих кондитерів. Майбутні фахівці з туризму продемонстрували планування туристичного маршруту, а електромеханіки розповіли про особливості роботи холодильних установок.

Учасниками заходу зазначено, що тільки висококваліфіковані кадри у будь-якій сфері є конкурентоспроможними на ринку праці, й саме цей фактор найбільше впливає на зайнятість та рівень заробітної плати. А якість підготовки фахівців в свою чергу залежить від рівня професійно-викладацького складу.

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь