A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

28 травня - Всеукраїнський день краєзнавства

Дата: 28.05.2021 15:59
Кількість переглядів: 581

Всеукраїнський день краєзнавства було запроваджено відповідно до рішення VI з’їзду Національної спілки краєзнавців України, який відбувся 23 січня 2017 року. Датою святкування було визначено 28 травня.

Краєзнавство - одне з головних напрямків патріотизму і йому належить виховання любові і дбайливого ставлення до рідної землі, – своєї «малої батьківщини», її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, любові до рідної природи. Нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій зросла… Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. Саме краєзнавча робота посідає важливе місце в діяльності бібліотек, щоб за допомогою краєзнавчих матеріалів сприяти вихованню у дітей та молоді патріотизму, національної свідомості, високої моральності. Основою краєзнавчої роботи наших бібліотек є формування фондів краєзнавчої літератури, який включає в себе книги, статті з газет та журналів про наш район, область в цілому, фото та інші краєзнавчі документи, в яких висвітлюється економічний стан краю, історичні культурні особливості району, міста, екологічні проблеми, а також твори місцевих письменників, публікації про знатних людей краю і таке інше.

Велике значення для краєзнавчої роботи мають створені при бібліотеках краєзнавчі виставки, куточки: «Письменники рідного краю» (Публічна бібліотека), «Моє рідне село» та етнографічний куточок «З бабусиної скрині» в якому представлені старовинні побутові речі та родинні цінності мешканців нашого краю (с.Братишів). «Мій рідний край, моя історія жива», «Моє село- моя родина» краєзнавчий куток «Прикарпаття,  моя колиско і доле» (с.Бортники), «Прикарпаття-край багатства і краси», «Співці землі Прикарпатської» (с.Пужники).

    Щоб популяризувати літературу про Тлумаччину, бібліотекарі проводять: зустрічі з відомими людьми краю, народознавчі свята, літературні вечори, години-реквієм, патріотичні години, краєзнавчі екскурси, огляди періодичних видань, екскурсії та бесіди за матеріалами краєзнавчого та етнографічного куточків. А також у 2020 році Публічною бібліотекою надруковано збірник «Дерев’яні храми Тлумаччини», який розкриває історію створення та красу дерев’яних храмів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь