A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Правління схвалило проєкт змін до бюджету Фонду

Дата: 10.06.2021 15:21
Кількість переглядів: 334

На екстреному засіданні 09 червня правління Фонду соціального страхування України схвалило проєкт змін до річного бюджету Фонду. Зміни затверджені для врегулювання надання Фонду фінансової допомоги у розмірі 400 мільйонів гривень з державного бюджету.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 02.06.2021 № 578 було виділено 400 млн гривень для здійснення Фондом соціального страхування України виплат за листками непрацездатності.

Потреба у фінансовій підтримці виникла в ФССУ через стрімке зростання з кінця 2020 року кількості та тривалості лікарняних, пов’язане з пандемією. Зокрема, у травні 2021 року потреба у видатках за лікарняними листками зросла на 815,4 млн гривень, або 125,1 % порівняно з травнем минулого року.

Це призвело до перевищення обсягів потреби у видатках Фонду над доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет ФССУ. Так, у І кварталі на рахунок Фонду надійшло 6,85 млрд грн частки від ЄСВ, потреба у видатках за той же період без врахування заборгованості на початок року склала 8,27 млрд грн, з яких 7,78 млрд грн – видатки на лікарняні, декретні та страхові виплати потерпілим на виробництві.

Державна фінансова допомога дозволить скоротити строки фінансування матеріального забезпечення для застрахованих осіб. Після надходження на рахунок Фонду кошти будуть направлені на виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь