Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Цінова ситуація на споживчому ринку у травні 2021 року

Дата: 14.06.2021 17:10
Кількість переглядів: 296

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку у травні 2021р. порівняно з квітнем 2021р. в області становила 1,1%, з початку року – 5,7%, в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) – 1,3%, та 6,1% відповідно.

У травні 2021р. приріст споживчих цін на 0,6–2,3% зафіксовано в усіх регіонах України.

На споживчому ринку області у травні п.р. порівняно з квітнем п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше     (на 14,3% та 8,4%) подорожчали фрукти і соняшникова олія. На 2,7–1,0% підвищилися ціни на маргарин, м’ясо та м’ясопродукти, масло, рис, макаронні вироби, цукор, рибу та продукти з риби, молоко, безалкогольні напої. Водночас на 21,0% подешевшали яйця, на 5,1% – овочі.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 0,9%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,1% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 10,9%.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 0,1% через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 3,7%, палива та мастил –      на 0,3%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,7%, що пов’язано з підвищенням тарифів на послуги мобільного зв’язку на 4,5%, інтернету – на 3,8%.

 

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021 

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь