A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Нижневі урочисто відкрили новозбудовану лікарську амбулаторію

Дата: 25.06.2021 16:40
Кількість переглядів: 869

Сьогодні, 25 червня, міський голова разом із першим заступником Василем Гнатюком та керівником КНП «Тлумацький центр первинної медичної допомоги» Оксаною Мельник завітали на важливу та непересічну для мешканців громади подію – відкриття амбулаторії монопрактики сімейної медицини у с.Нижнів. Розділити з останніми особливий день завітало і найвище керівництво області - голови Івано-Франківських ОДА та РДА Андрій Бойчук та Олександр Ярощук, заступник директора  Департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак, депутати обласної ради Андрій Яворський, Богдан Пліс та Наталія Кава, а також директор Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області Володимир Нижник. Гостями свята стали також мешканці села і місцеві священнослужителі – отці Андрій та Василь, які і освятили новозбудовану будівлю.

Вітаючи присутніх, міський голова Ігор Петрук зазначив, що відкриття лікарської амбулаторії поліпшить якість надання медичної допомоги  для жителів так званої нижнівської зони (а це близько 3000 осіб).  У свою чергу голова ОДА Андрій Бойчук акцентував, що будівництво нової лікарської амбулаторії стало можливим завдяки реалізації державної програми «Доступна Медицина». За словами ж керівника  КНП «ЦПМД» О.Мельник, мрія кожного лікаря - працювати в таких умовах. Адже приміщення – просторі і світлі, призначені для обслуговування чималої кількості людей. Тим паче, що медичний заклад оснащений і відповідним сучасним та дороговартісним обладнанням: кольпоскопом, телемедичним комплексом, переносним портативним кардіографом, пульсоксиметром, пікфлуометром. Також присутні портативний монітор пацієнта, отоскоп, дерматоскоп, нібулайзери, глюкометри тощо. «Словом, - продовжила Оксана Володимирівна, - тут є обладнання, необхідне для огляду хворих як на виїзді, так і безпосередньо у медичній установі. У закладі є діагностичний кабінет,  маніпуляційна, стерилізаційна, кабінет щеплень, кабінет лікаря і так званий здооров’я, а також підсобні приміщення та три санвузли. Має Нижнівська амбулаторія і автомобіль. Тож місцеві медики, а тут їх близько десяти, працюватимуть з повною віддачею задля забезпечення усіх потреб наших краян».

Як зазначили високопосадовці з області, приміщення медичного закладу збудоване на відповідному рівні, з дотриманням усіх санітарних норм. Територія амбулаторії монопрактики сімейної медицини облагороджена та огороджена. Зводило будівлю «з нуля» ПП «Ера-Захід» (директор Л.Шкунда). А кошти на його будівництво були виділені як з державного, так і з місцевого бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь