A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Відбувся Форум громад Дністерського каньйону

Дата: 15.07.2021 10:54
Кількість переглядів: 596

Фото без описуУ середу, 14 липня, у с. Михальче Городенківської територіальної громади відбувся Форум громад Дністерського каньйону "Dniester Canyon", в рамках якого 33 громади-учасники з Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей підписали Договір про міжмуніципальне співробітництво.

На цій знаковій зустрічі придністерських громад Тлумаччину представляв міський голова Ігор Петрук.

Підписання даного Договору дасть можливість громадам спільно залучати кошти державного бюджету, міжнародної технічної допомоги, брати участь у проєктах транскордонного співробітництва та проєктах Європейського Союзу, що дозволить розвивати економіку, відновлювати інфраструктуру, створювати нові робочі місця та покращувати рівень життя в придністерських громадах. А також це дасть можливість спільно реалізовувати проєкти з розвитку туризму у Дністерському каньйоні.

Учасники Форуму констатували, що Дністерський каньйон є найбільшим  каньйоном в Україні та одним з найбільших у Європі. Як макрорегіон у складі територій придністерських громад Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької областей він є унікальним природним комплексом,  джерелом економічних ресурсів, з унікальним туристичним та рекреаційним потенціалом. На території Дністерського каньйону, збережена унікальна природна та культурна спадщина, каньйон є осередком всесвітніх неповторних геологічних пам'яток.

Однак у придністерських територіальних громад викликає стурбованість те, що наявна економічна база та фінансові ресурси місцевих бюджетів не відповідають можливостям соціально-економічного розвитку, а такі  домінуючі сфери нинішнього технологічного укладу як сировинне сільське господарство не створює робочих місць і як наслідок існує безробіття та втрата людського капіталу.

Реалізація комплексу заходів, ініційованих учасниками Форуму, направлена на використання спільного потенціалу громад Дністерського каньйону щодо позитивної реалізації інфраструктурних змін, покращить можливості внутрішнього туризму та добробут місцевих мешканців та громад Дністерського каньйону України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь