На Городенківшині проведено семінар із представниками територіальних громад та керівниками закладів громадського харчування
14 липня 2021 року на спеціалісти Городенківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання на тему «Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, відповідальність операторів ринку харчових продуктів за порушення харчового законодавства».
В заході взяли участь представники Городенківської міської, Чернелицької сільської громад та керівники закладів громадського харчування, що здійснюють діяльність на територіях даних громад.
Серед питань, що обговорювались під час роботи:
- реєстрація потужностей оператооів ринку;
- впровадження в закладах системи НАССР;
- конструкції та планування приміщень для дотримання належного рівня гігієнічних вимог (повний набір приміщень, водопостачання, обладнання тощо);
- наявність нормативних документів, що регламентують санітарні та ветеринарні норми відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
- нанесення маркування на робочі поверхні та обладнання харчоблоків;
- контроль за роботою холодильного та морозильного обладнання;
- наявність супровідних документів на харчову продукцію та сировину, відповідно до законодавства;
- контроль за якістю сировини, виготовленої продукції, страв;
- дотримання вимог технологічного процесу приготування страв, запобігання перехресному забрудненню;
- дотримання правильного маркування, безпечного зберігання продукції, використання сировини, напівфабрикатів тощо;
- навчання персоналу, контроль за його здоров’ям та гігієною, дотримання термінів проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів;
При підведенні підсумків роботи учасники семінару отримали відповіді на питання, які були обговорені в ході зустрічі.