A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

#КонсультаціяБПД

Дата: 19.07.2021 08:19
Кількість переглядів: 782

Фото без описуСвідоцтво про народження є документом, що підтверджує факт реєстрації народження дитини. Як зареєструвати народження дитини та які документи потрібно подати .Державна реєстрація народження дитини проводиться не пізніше 1 місяця з дня її народження. У разі народження дитини мертвою - не пізніше 3 днів.

Якщо смерть дитини настала на першому тижні життя, державна реєстрація народження проводиться з видачею довідки про народження, у якій зазначено, що дитина померла. Державна реєстрація смерті дитини проводиться в установленому порядку з видачею свідоцтва про смерть.

Куди звертатись

Реєстрація народження дитини та видача свідоцтва про народження здійснюється органими реєстрації актів цивільного стану.

Державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків.

У разі досягнення дитиною років державна реєстрація її народження може проводитися за її особистою заявою з пред'явленням паспорта громадянина.

З 2016 року отримати свідоцтво про народження стало можливим в тому пологовому будинку, де з’явилася дитина.

Державна реєстрація народження може також проводитися за заявою в електронній формі, що подається через веб-портал Міністерства юстиції України батьком або матір’ю дитини, яких ідентифіковано шляхом використання кваліфікованого електронного підпису, електронної системи ідентифікації «Bank ID» чи засобу ідентифікації особи, який дає можливість однозначно ідентифікувати заявника.

Перелік необхідних документів

-заява;

-медичне свідоцтво про народження;

-паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них);

-паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі якщо державна реєстрація народження проводиться не батьками, а іншою особою;

-свідоцтво про шлюб як документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини;

-рішення суду у випадках передбачених законодавством.

У разі подання заяви в електронній формі до заяви додаються електронні копії документів, виготовлені шляхом сканування, з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника.

Термін виконання

Свідоцтво про народження надається в день звернення, при умові наявності всіх необхідних документів, а у разі подання заяви в електронній формі - у день її надходження або не пізніше наступного робочого дня.

Нагадаємо, що для отримання правових консультацій Ви можете звернутися до відділу «Тлумацьке бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою: м. Тлумач, вул. площа Д. Галицького, 17, тел. (03479) 2-11-37, (099) 299-79-34.

Інформацію про всі центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна переглянути за посиланням: https://www.legalaid.gov.ua/tsentry/

Також детальну інформацію щодо отримання безоплатної правової допомоги можна дізнатися, зателефонувавши за номером «гарячої лінії» системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь