A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Свято духовної пісні «З Господом в серці»

Дата: 19.07.2021 09:24
Кількість переглядів: 1440

Фото без описуДай же нам, Боже, до тебе молитися,

Дай із собою і світом змиритися,

Дай нам зцілитися справжньою вірою,

І не лукавити кажучи «вірую»

 

18 липня в селі Олешів Тлумацької територіальної громади відзначали 1033-ю річницю Хрещення Київської Русі. Не випадково свято провели саме в Олешеві, адже цього року село відзначає кілька пам’ятних дат – це 10 років, як побудована та освячена каплиця Першомученика  і архідиякона Степана, що знаходиться в центрі села, 5 років, як споруджено Тризуб та встановлено Хрест тут на горі.

Учасники та гості свята духовної пісні «З Господом в серці» зібралися на горбі біля каплиці, де проходило дійство. Гості дійства – трембітарі-гуцули з Верховинщини дали знати на весь Олешів та навколишні села про початок свята звуками трембіт. Декан Тлумацького деканату отець Василь Стадник  та настоятель Олешівського храму, митрофорний протоієрей  Іван Тимчук привітали всіх зі святом та вручили учасникам заходу Благословенні грамоти.

З вітальним словом до всіх звернувся голова Тлумацької міської ради Ігор Петрук та гість свята – депутат Івано-Франківської обласної ради Любомир Слободян, який вручив громаді села грошовий сертифікат на покращення матеріальної бази Олешівського ліцею та клубу с. Антонівка.

Міський голова Ігор Петрук нагородив грамотами Ярослава Кліда та Степана Бойчука, які були ініціаторами спорудження Тризуба та встановлення Хреста.

Гостями свята стали співачка Оксана Сливка та гурт «Едельвейс» (кер. Валентина Бойчук) з м. Івано-Франківськ, квартет бандуристів «Гердан» Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (кер. Віолета Дудчак), хор церкви  «Преображення Господнього» м. Тлумач, церковний хор з села Красилівка Тисменицької територіальної громади, які виконали неперевершені музичні твори.

 Духовні пісні виконували аматори народного мистецтва з міста Тлумача, сіл Гончарівка, Нижнів, Новосілка, Антонівка, Пужники, Буківна та господарі свята – колективи села Олешів.

Завершився захід церковним гімном «Боже великий, єдиний» у виконанні народного аматорського молодіжного хору «Аксіос» Тлумацького народного дому (кер. Наталія Михайленко) та звуками трембіт гуцулів-трембітарів з Верховинщини.

Настоятель місцевого храму Іван Тимчук побажав всім Божого благословення і закликав проводити таке свято духовної пісні щороку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь