Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Діяльність підприємств торгівлі

Дата: 22.07.2021 08:37
Кількість переглядів: 294

Фото без описуГоловне управління статистики в області інформує. Майже 24% усіх підприємств–суб’єктів господарювання області у 2020 році здійснювали діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі, де було зайнято 11,3% загальної кількості найманих працівників. Підприємствами галузі у 2020 році освоєно 164,9 млн.грн капітальних інвестицій, що склало майже 3% загальнообласного обсягу. Внесок торговельних підприємств у створення валової  доданої вартості в області складає 11,3%.

Оборот роздрібної торгівлі підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб-підприємців, основним видом діяльності яких є роздрібна торгівля, у 2020р. становив 27,4 млрд.грн (за цим показником область посіла 14 місце серед регіонів України), у порівнянні з попереднім роком оборот роздрібної торгівлі (у порівнянних цінах) зріс на 4,5%. Через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) у 2020р. продано товарів на суму                                    17,1 млрд.грн, з неї понад 37% – це обсяги від продажу продовольчих товарів, 63% – непродовольчих.

Товарооборот підприємств оптової торгівлі у 2020р. становив                         32 млрд.грн, де продовольчі товари займали близько 20% обсягів, непродовольчі – 80%.

            Більшість реалізованих в області товарів – це продукція вітчизняних виробників (56% загальнообласного роздрібного та 67% оптового товарообороту). Оптовий ринок продовольчих товарів на 88% був заповнений товарами вітчизняних виробників, непродовольчих – на 62%.     У загальному обсязі продажу продовольчих товарів у торговій мережі підприємств роздрібної торгівлі на товари вітчизняного виробництва припадало майже 81%.

Довідково: Професійне свято День працівників  торгівлі встановлений  Указом  Президента України  5 червня 1995 року  і відзначається щорічно  в останню неділю липня.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь