A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

До Дня хрещення Київської Русі – України

Дата: 28.07.2021 15:41
Кількість переглядів: 2968

Фото без опису«Благословенний Господь Ісус Христос, що полюбив Руську землю і просвітив її хрещенням святим»

(Повість минулих літ)

 

Щороку, 28 липня в Україні на державному рівні відзначається свято – День хрещення Київської Русі – України. З нагоди цієї визначної події бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Тлумацької міської ради» розгорнули книжкові виставки, провели огляди літератури та масові заходи.

До уваги користувачів Публічна бібліотека Тлумацької міської ради представлено книжкову історичну виставку та огляд літератури «Хрещення: тисячолітня спадщина», яка висвітлює життя та діяльність великого реформатора та хрестителя князя Київського Володимира та значення хрещення Русі-України для всього православного світу.

 Книжкова виставка представляє понад 20 джерел, які розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі.

У бібліотеці-філії с.Нижнів бібліотекар Л.Кліщ розповіла маленьким користувачам, що хрещення пов'язують із ім'ям князя Володимира Великого, якого церква визнала святим рівноапостольним. Князь захопив Херсонес, який тоді належав Візантійській імперії і зажадав руки Анни, що була сестрою візантійських імператорів Василя і Костянтина. Однією з умов шлюбу стало прийняття Володимиром християнства. Діти переглянули книги про Великого князя Володимира, з яких дізнались про постать великого князя київського та його історичне рішення – прийняття Християнства.

Діти також дізнались, що День хрещення Київської Русі – України, відзначається щороку двадцять восьмого липня - в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

Книжкову виставку, присвячену 1033 річниці хрещення Київської Русі – України, представили до уваги користувачів у бібліотеці-філії с.Колінці. Поряд з літературою історичного напрямку, книжкові виставки пропонують твори: В. Малика «Князь Кий», Д. Ємця «Князь Володимир», С. Скляренка «Володимир» та інші художні твори, які висвітлюють події тисячолітньої давнини.

В бібліотеці-філії с.Локітка пройшла інформаційна хвилинка «Хрещення Київської Русі-України»,  з якої присутні дізнались про історію свята, яке існує всього кілька років, хоча і прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому. Заснування цього свята пов'язано з підписанням 25 липня 2008 року указу Президента України «Про День хрещення Київської Русі-України».

Знайдіть найближчу до Вас бібліотеку https://tlumach-cbs.at.ua/ та читайте разом з нами.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь