A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Будівництво на Прикарпатті

Дата: 06.08.2021 10:30
Кількість переглядів: 454

Головне управління статистики інформує. Будівництво, як вид діяльності, створює умови для  динамічного розвитку усіх галузей виробництва та забезпечує мешканців області новим комфортним житлом. Внесок будівельних підприємств у створення валової доданої вартості  області в останні три роки складає  3,6–4,5%.

В області будівельна галузь представлена  підприємствами-юридичними особами (54,5% до загальної кількості суб’єктів господарювання у сфері будівництва) та фізичними особами-підприємцями (45,5%). У 2020р. (за попередніми даними) будівельну діяльність здійснювали 1105 підприємств, серед яких 25 – середні, 1080 – малі.

Будівельний комплекс області є привабливим для інвестування: у 2020р. підприємствами освоєно 15,3% загальнообласного обсягу капітальних інвестицій, або 971,9 млн.грн, за січень–березень 2021р. – 25,2%   (392,1 млн.грн).

У 2020р. будівельної продукції вироблено на 3,8 млрд.грн, що становить 98,3% рівня попереднього року та 2,8 тис.грн у розрахунку  на одну особу населення. За обсягом виробленої будівельної продукції область посіла 11 місце серед регіонів України, на одну особу – 12 місце.

В області активно ведеться житлове будівництво. У 2020р. прийнято            в експлуатацію 393,3 тис.м2 загальної площі житлових будівель нового будівництва або 289 м2  у розрахунку на 1000 осіб постійного  населення   (в середньому по Україні – 138 м2). За обсягом загальної площі житлових будівель, прийнятих  в експлуатацію, Івано-Франківщина посіла 4 місце серед регіонів держави, у розрахунку на 1000 осіб – 3 місце.

За останніми результатами вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, 41,4% сімей нашого краю мають у своєму користуванні три кімнати. Кожна третя родина проживає у двокімнатному житлі, а кожна п’ята – у чотирьох кімнатах і більше. Більшість домогосподарств (71,9%) області мешкає в індивідуальному будинку або його частині, а 27,5% – в окремій квартирі. Середній розмір загальної площі житла на одну особу склав 27,1 м2, житлової – 17,8 м2. В цілому по області 45,6% родин Прикарпаття задоволені своїми житловими  умовами.

Крім того, на території області протягом 2020р. та з початку 2021р. прийнято в експлуатацію ряд об’єктів соціальної сфери та туристично-рекреаційного призначення, серед яких дошкільний навчальний заклад, лікувально-діагностичний центр, амбулаторії монопрактики та групової практики сімейної медицини, мотелі; а також офісні і торговельні будівлі, складські приміщення, будівлі сільськогосподарського призначення, будівлі підприємств харчової, лісової, деревообробної та целюлозо-паперової промисловості, кінотеатр, підвісна канатна дорога.

Довідково: Згідно з Указом президента України №273/93 від 22 липня 1993 року в Україні щорічно у другу неділю серпня відзначається День будівельника.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021

При використанні інформації, посилання на Головне управлін

ня статистики в Івано-Франківській області  ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь