A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Характеристика домогосподарств Прикарпаття

Дата: 12.08.2021 08:03
Кількість переглядів: 198

Фото без описуГоловне управління статистики інформує. За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, одним із завдань якого є спостереження за соціальними та демографічними характеристиками сімей, на Прикарпатті у 2021 році налічується 445 тис. домогосподарств, що становить 3% загальної  кількості в Україні. З їх числа 54% проживають у сільській місцевості, решта – у міських поселеннях. В обласному центрі мешкає 17% сімей області.

Підсумки опитування свідчать, що середньостатистичне домогосподарство нашого краю складається з трьох осіб. Водночас 32% – це сім’ї з чотирьох та більше осіб, по 29% – родини, у складі яких три та дві особи відповідно. Майже кожне десяте домогосподарство – це одинаки. Серед регіонів країни Івано-Франківщина посідає п’яте місце за часткою багаточисельних сімей (з чотирьох і більше осіб).

У 48% родин нашого краю зростають діти віком до 18 років. З їх числа  77% сімей виховує одну дитину, 22% – двох, решта – трьох і більше дітей. Дві дорослі особи є у складі 49% домогосподарств з дітьми, три та більше особи – у 48%. Разом з тим, 3% цих сімей утримує лише одна доросла особа, у більшості з них виховується одна дитина. Серед регіонів держави область посідає п’яте місце за часткою родин з дітьми.

Серед домогосподарств без дітей майже кожне п’яте складається з однієї особи, з яких майже 80% – особи непрацездатного віку.

Працюючі особи, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 75% родин нашого краю проти 68% в цілому в Україні. За цим показником область посідає четверте місце серед регіонів держави. Зокрема, 56% сімей нашого краю мають у своєму складі двох працюючих осіб, 34% – одну працюючу особу, решта –  трьох і більше таких осіб.

Коефіцієнт економічного навантаження на працюючого члена домогосподарства (відношення загальної кількості членів домогосподарства до кількості працюючих) в області становить 2,2 (в Україні – 2,4). Серед регіонів цей показник найвищий у Хмельницькій області 2,9, найнижчий у м.Києві – 2.

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-02

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь