Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Святкування Дня села в Прибилові

Дата: 20.08.2021 16:16
Кількість переглядів: 1511

Фото без описуСело моє із кетягом калини

І на узбіччі хата дорога.

Для нас усіх отут коріння Батьківщини

І наша пісня чарівна…

На величне свято Преображення Господнього День села відзначив один із найдревніших населених пунктів  нашої громади – Прибилів, перша писемна згадка про який датується 1390 роком. Цього дня село, про яке складено кілька пісень, гуділо, як вулик. На гучну забаву завітали місцеві мешканці, їхні родичі та знайомі, а також керівництво з району та області: депутат обласної ради Андрій Яворський, заступник начальника управління спорту Івано-Франківської ОДА, головний тренер спортивного клубу «Прибилів» Костянтин Лисейко, Тлумацький міський голова Ігор Петрук, а також іноземний інвестор Міхаель Дільман.

Вітаючи присутніх, міський голова Ігор Петрук відзначив, що не кожне село може похизуватися такою гостинною, а також дружньою та злагодженою громадою.Місцеві мешканці спільними зусиллями неодноразово облагороджували село, наводили в ньому лад. У свою чергу  місцевий староста Ярослав Когутяк подякував усім небайдужим до проблем громади та тим, хто переймається її подальшим розвитком. Серед них – іноземному інвестору Міхаелю Дільману, який у Прибилові займається фермерством.

Із побажаннями Божих благословень  до присутніх звернувся о.Микола Римчук, парох церкви Преображення Господа нашого Ісуса Христа с.Прибилів. Не забули організатори свята згадати теплим словом і захисників рідної землі, воїнів АТО, прибилівчан Ігоря Гайдайчука, Володимира Лесюка, Ігоря Кваса, Михайла Прокопенка, Ігоря Шкабрія.

Грамотами та іншими нагородами були відзначені місцеві жителі, які беруть активну участь у житті громади, найстарші жінка та чоловік села, а також прибилівські спортсмени, які, до слова, гучно заявили про себе не тільки в області, а й на всеукраїнському рівні.  «Сьогодні Прибилів неможливо уявити без спорту. Футбол і волейбол стали невід’ємною частиною життя нашого села», - зазначив засновник СК «Прибилів» Володимир Босечко.

До пізнього вечора зі сцени лунали музичні та танцювальні композиції, які присутнім на святі дарували місцеві працівники культури та аматори народного мистецтва, учні Прибилівської гімназії, а також гості із сусідньої Королівки. Завершилося дійство феєрверком та масовими гуляннями просто неба.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь