Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

«Великий майстер українського слова» (165 років від дня народження Івана Яковича Франка)

Дата: 30.08.2021 11:14
Кількість переглядів: 1578

Фото без опису

В історії кожного народу є імена, які, мов яскраві зорі крізь роки і століття світять людству своїм вічно невгасаючим світлом. Уже півтора століття лунає для людей ім’я Івана Франка, поетичного борця за волю народу, веснянками чарує нам слух і будить нас до життя, п'яним, терпким і гірким присмаком зів'ялого листя тривожить душу. Він був великим поетом, прозаїком, драматургом і належав до тих письменників, яких сам порівнював із деревом, що корінням своїм міцно тримається в національнім ґрунті, звідки й черпає живі соки, а кроною сягає народної атмосфери думок і змагань. У Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради діяла розгорнута книжкова виставка-вшанування «Дух, що тіло рве до бою» біля якої проводилися читання Франкових творів, присвячені 165-й річниці від дня народження титана духу, геніального поета, визначного громадського діяча Івана Яковича Франка. Бібліотечні працівники запрошували користувачів вирушити у мандри шляхами, якими ходив колись Великий Каменяр і дізнатися для себе щось нове, адже пізнати Франка для нас, українців, означає пізнати себе, своє минуле і своє майбутнє.

У бібліотеках-філіях с.Бортники, Петрилів, Локітка  діяли:  книжкова  виставка  «Іван Франко - письменник, мислитель, громадянин», літературна експозиція  «Стежками каменяра», виставка-портрет «Дух, що тіло рве до бою..». Бібліотекарі ознайомили з кращими творами письменника, періодичними виданнями, які були представленні на виставках. Користувачі читали поезію І. Франка, ділилися своїми роздумами про прочитане.

Його багата й талановита спадщина - не архів і не музей, а відкритий простір інтелектуального пошуку. Тож читаймо Франка і його твори принесуть нам насолоду.

Як той Орфей, герой рапсодний,

Він з неба віщий посланець

Як меч, перо своє натхненне!...

Хай сяє нам благословенно

Ім’я славетного Франка.

М.Вороний

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь