Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

«Великий майстер українського слова» (165 років від дня народження Івана Яковича Франка)

Дата: 30.08.2021 11:14
Кількість переглядів: 1568

Фото без опису

В історії кожного народу є імена, які, мов яскраві зорі крізь роки і століття світять людству своїм вічно невгасаючим світлом. Уже півтора століття лунає для людей ім’я Івана Франка, поетичного борця за волю народу, веснянками чарує нам слух і будить нас до життя, п'яним, терпким і гірким присмаком зів'ялого листя тривожить душу. Він був великим поетом, прозаїком, драматургом і належав до тих письменників, яких сам порівнював із деревом, що корінням своїм міцно тримається в національнім ґрунті, звідки й черпає живі соки, а кроною сягає народної атмосфери думок і змагань. У Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради діяла розгорнута книжкова виставка-вшанування «Дух, що тіло рве до бою» біля якої проводилися читання Франкових творів, присвячені 165-й річниці від дня народження титана духу, геніального поета, визначного громадського діяча Івана Яковича Франка. Бібліотечні працівники запрошували користувачів вирушити у мандри шляхами, якими ходив колись Великий Каменяр і дізнатися для себе щось нове, адже пізнати Франка для нас, українців, означає пізнати себе, своє минуле і своє майбутнє.

У бібліотеках-філіях с.Бортники, Петрилів, Локітка  діяли:  книжкова  виставка  «Іван Франко - письменник, мислитель, громадянин», літературна експозиція  «Стежками каменяра», виставка-портрет «Дух, що тіло рве до бою..». Бібліотекарі ознайомили з кращими творами письменника, періодичними виданнями, які були представленні на виставках. Користувачі читали поезію І. Франка, ділилися своїми роздумами про прочитане.

Його багата й талановита спадщина - не архів і не музей, а відкритий простір інтелектуального пошуку. Тож читаймо Франка і його твори принесуть нам насолоду.

Як той Орфей, герой рапсодний,

Він з неба віщий посланець

Як меч, перо своє натхненне!...

Хай сяє нам благословенно

Ім’я славетного Франка.

М.Вороний

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь