A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Не завжди рідна сестра є добросовісною, тим більше коли питання стосується нерухомого майна

Дата: 17.09.2021 15:19
Кількість переглядів: 1009

Морально важко пережити коли родинні стосунки втрачають свою соціальну цінність, особливо тоді, коли сестра в сестри «випрошує» аби та виселилася з її будинку за добровільною згодою.

Не отримавши згоди від сестри, жінка почала шукати альтернативні виходи з ситуації. При розмові із знайомою жінка дізнається, що в України вже тримали час працює система безоплатної правової допомоги, а у місті Тлумач знаходиться відділ «Тлумацьке бюро правової допомоги» Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД (далі – Місцевий центр).

 До Місцевого центру клієнтка звернулась з питання щодо виселення з будинку особи, яка там зареєстрована, але фактично не проживає. «Я маю право отримати субсидію, так як є пенсіонеркою, але на жаль, позбавлена такої можливості, адже в моєму будинку, окрім мене зареєстрована ще моя сестра, яка вже тривалий час не проживає, але зареєстрована у будинку», – розповіла громадянка.

Вислухавши проблему, фахівчиня Місцевого центру надала роз’яснення щодо порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД). Жінка проаналізувала ситуацію та попросила юристку допомоги у написанні заяву про надання безоплатної правової допомоги, а саме складення процесуальних документів та представництва інтересів у справі щодо визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням.

Місцевий центр по даній справі призначив свого працівника. Фахівчиня зателефонувала до клієнтки та призначила зустріч. Підготовка та подав позовну заяву до Тлумацького районного суду з вимогою визнати особу такою що втратила право користуванням житловим приміщенням в будинку – став результатом зустрічі.

Суд, дослідивши докази, що містяться у матеріалах справи, оцінивши їх в сукупності та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі, а саме визнав сестру позивачки, такою що втратила право користуванням житловим приміщенням, а саме житловим будинком.

 

Зверніть увагу!!!

Цивільний кодекс України, а саме ч.2 ст. 405 передбачає, що член сім`ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім`ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом.

Згідно зі ст. 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється, зокрема, на підставі заяви особи або її представника, що подається до органу реєстрації чи судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення  права  власності  на  житлове  приміщення  або  права користування житловим  приміщенням, Таким чином, рішення суду про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, після набуття ним законної сили, є підставою для скасування реєстрації відповідача в будинку позивача.

 

Справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень знаходиться тут: https://reyestr.court.gov.ua/Review/82873487


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь