A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Тлумач завітала олімпійська призерка із веслування на каное Людмила Лузан

Дата: 12.10.2021 15:36
Кількість переглядів: 1412

Фото без описуУ вівторок, 12 жовтня, наше місто відвідала спортсменка світового рівня, уродженка Івано-Франківська, багаторазова чемпіонка  України, Європи та світу, а цього року ще  і Срібна та Бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 у Токіо із веслування на каное, які через карантинні обмеження відбулися у 2021-му, Людмила Лузан. Разом із подругою, майстром спорту із боксу, Ярославою Маринчук, яка, до слова, має тлумацьке коріння, спершу побували у Тлумацькій міській раді, де поспілкувалися із керівництвом адміністративного органу, а згодом відвідали ліцей №  1 міста.

24-річна чемпіонка розповіла дітям про 20-річний спортивний шлях, завдяки якому досягла найвищих висот у спорті, та продемонструвала медалі, які привезла із японської столиці – бронзову – за заплив на 200 м, та срібну – за заплив на 500 метрів у парі із Анастасією Четверіковою.

Професійна спортсменка, яка народилася в Івано-Франківську, а нині живе і виступає за Полтавську область, розповіла, що  спортом займається із 4-річного віку. Спершу Людмила 10 років свого життя присвятила  спортивній гімнастиці. Іще десять років професійно займається веслуванням на каное. Саме у цьому виді спорту вже у 15 років здобула свою першу медаль на Чемпіонаті України. Нині дівчина навіть не може злічити загальну кількість нагород. Каже, що виміряти їх можна хіба кілограмами, а здобула їх тільки завдяки своїм тренерам – першому –Сергію Батуманкоєву - та нинішньому – Миколі Мацапурі.

Дівчина заохотила дітей займатися спортом, і не важливо яким видом, впевнено долати всі сумніви і перешкоди, які, без сумніву, виникатимуть на шляху, а ще … вчити англійську мову, без якої важко обійтися  навіть у цій царині. «Спорт відкриває горизонтів, починаючи із достойних заробітків і закінчуючи можливістю побачити цілий світ. Сама я побувала у Канаді, США, Китаї, Японії та багатьох інших країнах », - зазначила Людмила Лузан.

До дітей звернувся і міський голова Ігор Петрук, який також закликав школярів займатися спортом та пообіцяв, що ще до кінця цього року у місті відкриється секція боксу, що викликало бурю емоцій  у ліцеїстів.

Після того, як Людмила Лузан відповіла на запитання дітей, вгамувавши їхню цікавість, останні мали можливість ще і сфотографуватися із олімпійською чемпіонкою.  А педагогічний колектив навчального закладу вручив гості іще одну «медаль» – шкіряне намисто.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь