A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Наша слава козацька не вмре, не загине!

Дата: 18.10.2021 08:47
Кількість переглядів: 1195

Фото без опису14 жовтня український народ відзначав декілька свят водночас – День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та День створення УПА. Насправді – небагато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія – Батьківщину захищати. Це свято – насамперед вияв любові до тих, хто у кровопролитних битвах захищав нашу Батьківщину, відстоював свободу і незалежність в ім’я майбутнього.

Мужність, героїзм, самовідданість захисників України – неоціненні. Їх подвиги вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність і завжди нагадують нам про те, якою ціною дістається свобода, як здобувається право бути вільною, самодостатньою нацією. В Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради оформлено історико-патріотичну виставку «Воскресне волі дух і наша слава».

Матеріали виставки несуть в собі найцікавішу інформацію про захисників України: їхні прагнення, ідеї, бойовий дух та почуття патріотизму.

В бібліотеках-філіях оформлено книжкові виставки, експозиції «Борці за волю України» (с.Остриня), «Шляхами мужності і слова», (с.Прибилів), «Подвигу пам’ять, подвигу слава» (с.Королівка),  «УПА - шлях звитяг і боротьби» (с.Гостів).

Напередодні визначної дати у стінах Пужниківської гімназії відбулася історична година «Молюсь за тебе, Україно», яку підготували і провели керівники початкових класів. Бібліотекар оформила книжкову виставку та провела презентацію  «Слава синам України - українським захисникам».

В бібліотеці-філії с.Гринівці проведено урок патріотизму «Слава синам України – українським повстанцям». Бібліотекар Н.Цікайло  розповіла, як була створена Українська Повстанська армія, які завдання перед собою ставила, яку роль відіграла у часі Другої світової війни про подвиги тих, хто виборював українську незалежність і поклав життя у боротьбі за нашу Землю, націю і державу. А також відвідувачі мали можливість познайомитися із книгами про Українську Повстанську Армію,  її героями з книжкової  виставка «УПА - армія, якою можна пишатись!».

«Ви утверджували нас на цій землі: УПА» - проведено  годину пізнання у бібліотеці-філії с. Остриня. Про боротьбу українського народу в ці часи розповіла бібліотекар О.Клід. Лихоліттям і муками прокотилася на українській землі і «розкуркулення»,  і «колективізація» і голодомори, і знищення української інтелігенції. Друга світова війна, у вогні якої горіли борці за волю України – славні воїни ОУН – УПА, продовжувачі справи українських Січових Стрільців. Про патріотів – борців,  що поклали своє життя «На вівтар України».

Нижнівська бібліотека–філія провела патріотичні читання «УПА – це наша гордість і слава». Бібліотекар  Л.Кліщ ознайомила присутніх з літературою із фонду бібліотеки, про славних козацьких гетьманів, провідників ОУН і командирів УПА,бійців АТО, українців, які боролися за незалежність та волю України в різні часи. Словами подяки та вдячності згадали на заході односельчан, які загинули. Учасники масового заходу декламували патріотичні вірші, пісні .

Працівники інших бібліотек долучилися до заходів, які були проведені в їхніх громадах – богослужіння, панахиди, віче, героїко патріотичні години.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь