A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Всеукраїнський День відповідальності людини

Дата: 19.10.2021 14:52
Кількість переглядів: 1678

Фото без описуЗгідно з Постановою Верховної Ради № 5286 від 16 липня 2021 року в Україні щорічно 19 жовтня відзначатимуть Всеукраїнський День відповідальності людини, та вшанування пам’яті видатної особистості, автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина.

Богдан  Гаврилишин, відомий економіст, громадський діяч, благодійник, засновник  Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина, член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор  університетів Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, ініціатор, голова і модератор численних міжнародних наукових конференцій та семінарів.

Був радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів; Головою Консультативно-дорадчої ради при Президії Верховної Ради України. Ініціював створення низки молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». Очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фундацію «Відродження» в Женеві. Автор книг «Дороговкази в майбутнє» та «Залишаюсь українцем».

До 95-річчя від дня народження в Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради організована  ювілейна виставка «Богдан Гаврилишин: людина світу народжена в Україні». На виставці представлені матеріал про роль Гаврилишина у розв’язанні складних питань української політики, його участь у різноманітних заходах як в Україні, так і закордоном.

У бібліотеці-філії с.Бортники оформлено тематичну викладку «Богдан Гаврилишин. Залишаюсь українцем». Інформаційну годину «Богдан Гаврилишин. Відповідальність на всіх рівнях» провела бібліотекар бібліотеки- філії с.Вікняни. Молодь ознайомилася з 15-ма пунктами «Декларації відповідальності людини», благодійним фондом та виведеними сортами соняшника на честь видатного українського економіста Богдана Гаврилишина.

«Проживши три чверті свого життя поза межами України, я завжди і всюди представлявся: «Богдан Гаврилишин, українець», не маючи навіть українського паспорта,  автор «Декларації відповідальності людини» Богдан Дмитрович Гаврилишин невтомною працею та активною суспільною діяльністю впродовж  усього життя боровся за кращу долю для рідної України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь