A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Зміна цільового призначення земельної ділянки

Дата: 25.10.2021 16:59
Кількість переглядів: 1159

Фото без опису#консультаціяБПД

На сьогоднішній день у багатьох громадян виникає потреба у зміні цільового призначення земельної ділянки, від чого безпосередньо і залежить ефективність її використання.

Що ж таке цільове призначення земельної ділянки та яка процедура зміни цільового призначення земельної ділянки в Україні? – інформує головний юрист відділу «Галицьке бюро правової допомоги» Гелемей Ольга.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про землеустрій» (далі – Закон) https://bit.ly/3Fjbojy цільове призначення земельної ділянки – це допустимі напрями використання земельної ділянки відповідно до встановлених законом вимог щодо використання земель відповідної категорії та визначеного виду цільового призначення.

Власнику земельної ділянки, який бажає змінити її цільове призначення, відровідно до підпункту 1, пункту 7, статті 20 Земельного Кодексу України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2768-14#Text, необхідно написати заяву на зміну цільового призначення земельної ділянки та нотаріально її завірити.

Процедура зміни цільового призначення земельної ділянки приватної власності здійснюється на основі проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Розробниками технічної документації, відповідно до статті 26 Закону, є:

- юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює за основним місцем роботи сертифікований інженер-землевпорядник, який є відповідальним за якість робіт із землеустрою;

- фізичні особи - підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.

Розроблений проєкт землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки потрібно подати до органу місцевого самоврядування на його погодження. Протягом місячного терміну з дня отримання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орган місцевого самоврядування приймає рішення про затвердження/відмову у затвердженні проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення. Відмова у зміні цільового призначення земельної ділянки або залишення клопотання без розгляду можуть бути оскаржені у суді.

Після прийняття рішення про затвердження проєкту землеустрою, особі необхідно звернутись до державного кадастрового реєстратора через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою Електронного кабінету, та подати документи для реєстрації земельної ділянки. Дана дія проводиться безоплатно.

Нагадаємо, що для отримання правових консультацій Ви можете звернутися до відділу «Тлумацьке бюро правової допомоги» що знаходиться за адресою: м. Тлумач, пл. Данила Галицького, 17, тел. (03479) 2-11-03, (066) 777-99-42.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь