A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

# консультація БПД

Дата: 05.11.2021 10:19
Кількість переглядів: 265

Фото без описуЩоденно з екрану монітору, соцмереж, радіо нам віщують про негуманне, жорстоке поводження із тваринами ! Для деяких людей життя тварини немає жодної цінності. Проте такі особи мабуть не знають або не розуміють, що на них чекає адміністративна або кримінальна відповідальність.

З метою захисту тварин від страждань, загибелі і жорстокого поводження прийнято Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (далі - Закон) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3447-15#Text.

Так, у статті 1 Закону дається визначення поняттю «жорстоке поводження з тваринами» - це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало їм фізичного болю, страждань, у тому числі спричинило тілесні ушкодження, каліцтво чи загибель, нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення тварин напризволяще, а також інші порушення правил утримання, поводження та транспортування тварин.

Про відповідальність за жорстоке поводження із тваринами розповідає юристка Галицького бюро правової допомоги Ольга Гелемей.

Відповідно до статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text, за жорстоке поводження із тваринами, передбачена адміністративна відповідальність, що полягає в накладенні штрафу на кривдника від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини у разі, якщо перебування тварини із власником становить небезпеку для її життя чи здоров’я.

Статтею 299 Кримінального кодексу України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#Text законодавець передбачив кримінальну відповідальність за жорстоке поводження із тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Особи, у яких є домашні улюбленці мають певні зобов'язання перед ними, що визначені статтею 22 Закону, а саме:

дбати про домашню тварину, забезпечити їй достатню кількість їжі та постійний доступ до води;

надавати можливість домашній тварині здійснювати необхідні рухи, контактувати з собі подібними;

забезпечувати своєчасне надання домашній тварині ветеринарних послуг (обстеження, лікування, щеплення тощо).

Забороняється залишати тварину в закритому салоні автомобіля за відсутності в ньому людини при температурі повітря більше +20°С та менше +5°С.

Нагадаємо, що для отримання правових консультацій Ви можете звернутися до відділу «Галицьке бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою: м. Галич, площа Волі, 1, або за номерами телефонів: (03431) 2-10-50, (067) 981-92-90.

#ПравоваДопопога#БПД#LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь